zaterdag 6 maart 2010

Veiligheidsraad roept op tot kalmte in Jeruzalem

Veiligheidsraad roept op tot kalmte in Jeruzalem

De VN-Veiligheidsraad roept de Palestijnen in Jeruzalem op zich terug te trekken op hun eigen territorium. Volgens de Israëlische politie gooiden Palestijnen na het vrijdaggebed stenen naar Joodse gelovigen aan de Klaagmuur.

De Veiligheidsraad drukte zijn bezorgdheid uit over de gespannen situatie in Jeruzalem. "De vijftien leden roepen alle partijen uit om gematigdheid aan de dag te leggen en niet te provoceren", aldus de ambassadeur van Gabon in naam van de raad. De Veiligheidsraad benadrukt dat dialoog de enige manier is om vooruitgang te boeken. Israëlische ordetroepen bestormden vrijdag opnieuw de Tempelberg in het historische stadscentrum van Jeruzalem.

Volgens de politie hadden Palestijnen na het vrijdaggebed stenen gegooid naar joodse gelovigen aan de wat lager gelegen Klaagmuur. Twee agenten en een Palestijn raakten bij de schermutselingen licht gewond. De rellen in het historisch centrum van Jeruzalem en in Hebron begonnen nadat Israël twee weken geleden twee op de Westbank gelegen culturele heiligdommen tot nationaal erfgoed verklaarde. (belga/mvdb)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten