donderdag 18 maart 2010

Boycot dagblad De Pers

Voor moslims die een mail willen versturen naar de redacteur



marcel.hulspas@depers.nl of redactie@depers.nl
 
Eergisteren heeft het Algemeen Dagblad een spotpret van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) geplaatst. Na zich beseft te hebben dat deze illustratie niet passend was en nodeloos kwetste, heeft zij gister besloten deze te verwijderen. Hulde! Een voorbeeld van hoe wij in dit land met elkaar en met de vrijheid van meningsuiting omgaan.


Zoals vaker gezegd, is de vrijheid van meningsuiting geen vrijheid om te beledigen. Iets wat een kwaliteitskrant als het AD goed begrijpt.

Maar daar is dan de Pers, gevolgd door enkele anderen die meehuilen met de wolven in het bos. Eindelijk hebben ze iets gevonden om "echte journalistiek" te bedrijven. Uit hun reactie valt niets anders op te maken dan dat hun haat jegens de moslims zo groot is, dat zij elke gelegenheid aangrijpen hen te kwetsen. Enige nuance past hier blijkbaar niet. Rekening houden met en het binden van mensen evenmin.

Het is eigenlijk ook niet vreemd, want hoeveel kwaliteit mag er van zo'n gratis krantje worden verwacht? Vorig jaar was dagblad De Pers nog genoodzaakt te saneren om haar voortbestaan veilig te stellen. Zelfs gratis willen de mensen deze krant niet hebben! Wellicht wordt dit door hen gezien als de laatste strohalm die ze moeten grijpen om de krant nog enigszins onder de aandacht te krijgen.

Dat alleen het weghalen van de gewraakte cartoon door het AD bij hen al in het verkeerde keelgat schiet, is veelzeggend en laat zien dat zij niets weten van samenleven. Want hoe kan je in een samenleving vredig naast elkaar leven als je geen rekening houdt met degene naast je? Is het raar dat iemand rekening houdt met zijn buur en de volumeknop omlaag draait? Nee, niemand vindt dat raar. Maar als het om het beledigen gaat, dan moet dit allemaal kunnen. Wat zou men ervan zeggen als men op een dag een cartoon tegenkomt met een dierbaar familielid erin, een vader of een moeder. Wat zou men zeggen als één of andere zedendelinquent onder het mom van de vrijheid van meningsuiting een cartoon heeft van je zevenjarig zoontje?

De Pers. Het kleinste en meest hopeloze jongetje van de klas dat niets anders kan inbrengen dan te schreeuwen en tegen schenen aan te schoppen. Tegen jullie en Kustaw Bessems zeggen wij: "Als je lang genoeg naar een leeuw kijkt, dan zul je denken dat je hem aankan. Roep dus zo hard je kan, schreeuw en spring. Al brengen jullie al jullie krachten bij elkaar om de naam van Mohammed (vrede zij met hem) in een negatief daglicht te plaatsen, de waarheid is anders. En elk weldenkend mens die zich enigszins verdiept in het leven van deze man, kan niet anders beamen dan dat Mohammed (vrede zij met hem) het ideale voorbeeld is voor elke mens in elke tijd.

Maak jullie zelf dus niet nog belachelijker dan jullie al zijn. Wees verstandig en verwijder de cartoon. Neem een voorbeeld aan de ezel die zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoot."

Bij deze een oproep aan alle moslims en de mensen die vinden dat de vrijheid van meningsuiting geen vrijbrief tot beledigen is: "Laat Dagblad de Pers liggen!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten