maandag 22 maart 2010

Fatima (35) op eigen balkon doodgestoken

GRONINGEN - Buurtbewoners moesten gisteren in Groningen machteloos toezien, en vooral horen, hoe straatgenote Fatima (35) in haar keuken en op het balkon van haar flatwoning werd doodgestoken.


In Groningen trekt een moord op klaarlichte dag veel bekijks. Buurtbewoners stromen naar de plek des onheils. Een van hen heeft een stoeltje meegebracht. Foto: Jos Schuurman

Haar 51-jarige ex-echtgenoot, Ali, is direct na het drama opgepakt. Hij rende door de Lierstraat. „Die kerel zat onder het bloed, zeker zijn handen!” weet een buurtbewoner. Politieagenten grepen de verdachte en voerden hem bebloed en geboeid af.  Hij wilde iets zeggen, maar dat mocht niet”, aldus de buurvrouw. Een schoen bleef achter.

Het mobiel medisch team moest onverrichter zake vertrekken. Overbuurman Evert Schuls is kapot. De buschauffeur belt zijn zondagavonddienst af. „Haar gegil was tot buiten onze straat te horen. Het leek eerst op gegil van een kind”, vertelt hij. „Ze wilde vluchten, stond op het balkon. De bloempotten en haar hoofddoekje vielen.”

Getuigen zagen de man tekeergaan. „Een buurman brulde ’Stop! Stop!’” Omwonenden renden naar het portiek. „Je hoort het, maar bent te laat… Wie ziet een familiedrama echt gebeuren? Dat lees je normaal achteraf in de krant.” Volgens meerdere getuigen stak de man zijn vrouw onder meer in de keel.
De politie trof in het huis het vijfjarige zoontje van de twee aan. Het is nog onduidelijk of hij iets heeft gezien.

Het was de tweede geweldsdode in luttele maanden in de Lierstraat. Afgelopen december werd twee portieken verder een 27-jarige Groninger doodgeschoten. Vorige week kwam in de Dierenriemstraat, tientallen meters verderop, bij het bijvullen van een gasaansteker een man om. „Al die mensen gaan vreemd dood, ik kan er niet tegen”, zegt een jonge bewoonster, die in Groningen kwam wonen voor haar gewelds8traumatherapie.

De 57-jarige Femmy de Leeuw uit Burgum (gemeente Tytsjerksteradiel) overleed vrijdag in haar woning aan De Yp. De politie heeft haar 62-jarige partner aangehouden voor moord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten