maandag 29 maart 2010

Sofyen Belamouadden doodgestoken in Londen door 20 racisten

De vijftienjarige jongen die donderdag neergestoken werd in Londen was volgens The Daily Mail een talentvolle voetballer. Sofyen Belamouadden werd gevolgd door Chelsea en verschillende scouts hadden hem aangeraden om contact op te nemen met de ploeg, zodra hij zestien was.


De politie is er zo goed als zeker van dat de moord op Belamouadden, die van Marokkaanse afkomst is, gepland was. Waarom hij is vermoord is niet bekend. Meer dan twintig aanvallers reisden af naar de plaats van de moord. Uiteindelijk werd de jongen neergestoken in het Victoria Station.

Belamouadden speelde bij een jeugdploeg in Londen en nam ook deel aan 'Chelsea Kicks'. 'Chelsea Kicks' is een programma voor jonge voetballers in armere buurten. "Hij was een goede voetballer die een plaats verdiende in het programma", aldus een woordvoerder van Chelsea. "Sofyen was een jongen die graag met zijn Playstation speelde, goede punten haalde en ieder weekeinde wou voetballen met zijn broer", besloot een tante van de jongen. Belamouadden zat op de Henry Compton school, dat bekend staat als een van de ergste scholen van het land. Er werden al meerdere leerlingen van die school vermoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten