donderdag 18 maart 2010

Algemeen Dagblad haalt provocerende cartoon weg

Schandelijk optreden AD




Het is weer zover. Uit naam van de journalistiek wordt er weer de spot gedreven met de Profeet Mohammed (vrede zij met hem).

In de digitale versie van het Algemeen Dagblad van 16 maart 2010 wordt er bericht dat twee personen in staat van beschuldiging worden gesteld in verband met een vermeende samenzwering een moord te plegen op een Zweedse cartoonist. Hierbij vond men het nodig de gewraakte cartoon af te beelden. Waarom?

Desgevraagd schuift het AD de verantwoordelijkheid weg. Zo zegt één van de medewerkers van het AD dat de internetsite los staat van de papierenversie. Zo zouden zij kunnen overnemen wat hen goeddunkt en kunnen wij het best contact met de internetredactie opnemen. Zo gezegd, zo gedaan. De internetredactie gaf echter niet thuis en was niet eens in staat om de telefoon op te nemen.

Wat ons verbaast is dat men onder het mom van vrijheid van meningsuiting blijft kwetsen en beledigen door onze geliefde Profeet (vrede zij met hem) op de meest verschrikkelijke manieren af te beelden. Nu is dit soort "humor" zo langzamerhand meer gebruikelijk dan uitzondering. Het wordt tijd hiermee te stoppen. Door onder de vlag van de vrijheid van meningsuiting bewust te beledigen, te kwetsen en ondoordacht op te treden, is men de samenleving niet aan het "binden", maar helpt men deze juist uiteen te rafelen.

Ook dit is weer één van de vele uitingen van onwetendheid betreffende Islam en met name de Profeet. Had men zich namelijk beter ingelezen in zijn leven, dan had men niets anders aangetroffen dan goed gedrag, vredelievendheid en geduld. Iets wat bij menigeen ver te zoeken is...

Hierbij dus een dringende oproep aan het AD om de gewraakte cartoon van haar site te verwijderen en nu eens echt mensen samen te brengen in plaats van uiteen te drijven.

En een oproep aan iedere moslim en sympathisant van Mohammed (vrede zij met hem) om de AD een e-mail te sturen en te verzoeken deze walgelijke cartoon van haar site te verwijderen.
Team al-Yaqeen

16 maart 2010

Update: Inmiddels hebben wij geconstateerd dat het AD de afbeelding verwijderd heeft. We hopen dat dit soort taferelen zich in de toekomst niet meer voordoen. We houden daarom een oogje in het zeil en blijven dicht op de ontwikkelingen in de media.
Team al-Yaqeen

17 maart 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten