maandag 22 maart 2010

Moslima’s in de strijd!

Moslima’s pikken het niet meer. De discussie rondom de hoofddoek zet steeds meer kwaad bloed bij de moslima’s. Zij geven hier uiting aan door zich steeds meer te organiseren en op te komen voor hun vrijheden.


Vanochtend hebben diverse kranten geopend met het stuk rondom de Nederlandse moslima, Ayse Bayrak-de Jager. Hierin staat dat de Nederlandse Moslima aangifte heeft gedaan tegen de PVV-lijsttrekker van Almere, Raymond de Roon, wegens discriminatie en haatzaaien.

De opkomst van de PVV in Almere heeft een grote schok te teweeggebracht onder de bevolking. De PVV geeft aan de hoofddoek te willen verbieden binnen de gemeente en gesubsidieerde instellingen. Iets wat het voor de gesluierde moslima onmogelijk maakt om deel te nemen aan de maatschappij.

Hieronder een verslag van het gesprek tussen al-Yaqeen en deze strijdvaardige zuster:

 Wat heeft u aangezet tot deze aangifte?
De PVV wil een hoofddoekverbod in alle gesubsidieerde ruimtes, omdat vrouwen met hoofddoeken onderdrukt zouden zijn. De PVV zou daar de belastingbetaler een plezier mee willen doen. Daarnaast zou de hoofddoek staan voor islamisering van de samenleving.

Met deze maatregel discrimineren ze vrouwen in het algemeen, omdat mannen die hun religieuze tekens willen uitdragen dit blijkbaar doen uit vrije wil. PVV acht een vrouw niet capabel haar eigen wil hier in te verdedigen. Mannen die volgens hun visie de onderdrukkers worden gezien, worden geen strobreed in de weggelegd. Met deze maatregel wordt tevens gesuggereerd dat vrouwen met hoofddoeken geen belastingbetalers zijn en dat ze geen recht hebben om zich in deze publieke ruimtes te begeven.

Ik roep alle moslima’s op aangifte te doen wegens discriminatie en haatzaaien. Daarnaast roep ik alle moslima’s op die met een hoofddoek in gesubsidieerde ruimtes werken, gecoördineerd door de vakbond, eens een middag het werk neer te leggen om de PVV-ers een voorproefje te geven hoe Nederland dan op zijn rug ligt.

Wat is volgens u de drijfveer achter deze maatregel?
De integratie is veel te lang van één kant gekomen. De nieuwkomers moeten zich aanpassen en de autochtone (niet-moslim) Nederlanders zijn veel te lang afzijdig en niet voorgelicht gebleven. Door politieke ontwikkelingen op wereldniveau is een beeld geschetst over de Islam waarin wij ons niet herkennen, en wij hebben ook niet serieus geprobeerd dit beeld te weerleggen.

In het land waar we de vruchten plukken moeten we ook ons best doen om bij te dragen aan een samenleving waarin begrip en respect is voor iedereen. Dat kan door de dialoog aan te gaan. Nodig eens buren uit en laat zien wat wij verstaan onder gastvrijheid, neem de angsten van mensen serieus, luister en geef een weloverwogen antwoord.

Hoe voelt u zich hierbij als Nederlandse moslima?
Ik ben de vleesgeworden nachtmerrie van elke PVV-er. Bewust hoofddoekdraagster die werkt in gesubsidieerde ruimtes. Daarnaast kunnen ze me helemaal niet wegsturen, omdat mijn vader en moeder en opa en oma’s land nou eenmaal Nederland is. Ik draag mijn steentje bij aan de samenleving en ik laat me op deze manier niet weg zetten.

Wat is uw boodschap aan de moslima’s?
Wij zijn de nieuwe Mandela’s van Nederland. Mandela was ‘proud to be black’ en wij zijn ‘proud to be Muslim’. Wij zijn baas over eigen hoofd, niet onderdrukt en blijkbaar is het nodig dat een bepaalde groep mensen dat van ons zelf horen. Tijdens de gemeenteraads­verkiezingen hebben veel mensen uit solidariteit een hoofddoek opgedaan tijdens het stemmen. Dit is een groot gebaar. Maar als wij niet voor ons zelf opkomen, dan zal het verwijt zijn: “blijkbaar vinden ze het zelf niet zo erg, anders zeiden ze er zelf wel iets van.”


Team al-Yaqeen
22 maart 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten