vrijdag 19 februari 2010

" Grond in Makkah waardevoller dan goud en diamanten "

MAKKAH: De prijs van een vierkante meter grond in Mekka bereikt SR500, 000 op sommige plaatsen met de mogelijkheid van hogere verhoging in de buurt van de Grote Moskee.


"De prijs van de grond gestaag stijgt met de uitbreiding van de Grote Moskee om de miljoenen gelovigen tegemoet te komen," zei vastgoedbelegger Ahmad Al-Ghamdi.

"Dit is het een plaats in de wereld waar de grond is zo duur. Land in Makkah, vooral dicht bij de Grote Moskee, heeft meer kostbaar geworden dan goud en diamanten, "voegde hij toe.

Al-Ghamdi zei investeringen kartels zijn in hevige concurrentie om een voet aan de grond vanwege de mogelijk rendement te krijgen. "Moslims koppel naar Mekka in miljoenen per jaar uit de hele wereld. De stad moet daarom meer gebouwen om hen tegemoet te komen, "zei hij.
Al-Ghamdi zei ook dat de prijs van grond in gebieden ver van de Grote Moskee is ook steeds meer als gevolg van ontwikkeling van projecten rond het gebed complex. "De vraag naar huizen door de bewoners van Mekka is toegenomen met meer dan 54 procent. Dit is meer dan de normale vraag overal en meer dan de gemiddelde jaarlijkse toename van de bevolking dat is 2,5 procent, "zei hij. Ibrahim Abdul Halim, een vastgoed beoordelaar, zei de stijgende vraag naar woningen is natuurlijk omdat de stad is belangrijk voor moslims in de hele wereld. "Afgezien van bezoekers en pelgrims, Mekka heeft een bevolking van meer dan 688.000 mensen, waaronder ongeveer 137.000 gezinnen, 'zei hij.

Abdul Halim zei dat de gezinnen moeten 88.600 appartementen en 13.700 zelfstandige woningen. "Over de komende jaren, zal er een toenemende vraag naar meer dan 35.000 appartementen met investeringen van meer dan SR12 miljard euro en ongeveer 2.500 villa's en zelfstandige woningen waarvan de kosten meer dan miljard SR14, 'zei hij. Hij zei ook Mekka zal ongeveer 13 miljoen vierkante meter leeg land moeten appartementsgebouwen bouwen en ongeveer een miljoen vierkante meter tot villa's te bouwen.

Ondertussen lokale persberichten op woensdag gezegd compensaties worden gegeven aan de eigenaren van gebouwen, die werden gesloopt voor de uitbreiding van de Grote Moskee, zal het bereiken van meer dan SR40 miljard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten