dinsdag 9 februari 2010

Al-Hijaab [HD] NL Ondertiteld

De Hijaab is een daad van gehoorzaamheid aan Allah (Soebhane wa Ta'ale) en aan Zijn Profeet Mohammed (Sallalaho alaihi wa Sallem). Allah (Soebhane wa Ta'ale) zegt hierover in de heilige Qoran

Surah Al-Ahzaab, 36: “En het betaamt de gelovige man of vrouw niet, wanneer Allah en Zijn Boodschapper over een zaak hebben beslist, dat er voor hen een keuze zou zijn in de zaak. En wie Allah en Zijn Boodschapper niet gehoorzaamt, is zeker klaarblijkelijk afgedwaald.”

Surah An-Nisa, 65: “Maar neen, bij uw Rabb, zij zullen geen gelovigen zijn, voordat zij u Profeet tot rechter maken over al hun geschillen en in hun hart geen aarzeling vinden aangaande hetgeen gij oordeelt en zij zich geheel en al onderwerpen.”

Allah (Soebhane wa Ta'ale) heeft inderdaad het dragen van de Hijaab aan de vrouwen verplicht gesteld. Hij zegt hierover:

Surah An-Noer, 31: “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen…..”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten