dinsdag 23 februari 2010

Geert Wilders verdedigde de islam in 2001 na 11/9

Ergens tussen die bewuste uitzending van Buitenhof en nu heeft Jansen een ommezwaai gemaakt.


Minder bekend is dat naar het blijkt Geert Wilders in 2001 ook nog heel anders over de islam dacht dan tegenwoordig het geval is. Om maar even een quote uit Fitna te halen:

Moslims willen dat u ruimte geeft aan de islam, maar de islam biedt geen ruimte aan u. Van de overheid moet u respect hebben voor de islam, maar de islam heeft geen enkel respect voor u. De islam wil overheersen en is uit op de vernietiging van onze Westerse beschaving. In 1945 werd in Europa het nazisme overwonnen. In 1989 werd in Europa het communisme overwonnen. Nu moet de islamitische ideologie worden overwonnen. Stop de islamisering. Verdedig onze vrijheid.

Diezelfde Geert Wilders was kort na de aanslagen van 11 september te gast bij Barend en Van Dorp. Daar zei hij onder meer het volgende:

Ik heb al van begin af aan duidelijk gemaakt dat ik niets heb…, dat de VVD niets heeft tegen de islam. Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat is het, een koude oorlog tegen de islam, wat een verwerpelijke opmerking is, omdat ie daarmee alle moslims op één hoop gooit, heb ik van begin af aan gezegd; de islam daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims ter wereld, maar ook in Nederland zijn goede burgers waar niets mis mee is. Het gaat om dat kleine stukje moslimextremisme. (…) Ik heb niets tegen de islam.

Hieronder de bewuste uitzending. Voor bovenstaand citaat spoelt u door naar 22:37min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten