zaterdag 6 februari 2010

deel 1 abu Qudama´s verhaal - Bilal Assad - nl dutch

subhanAllah, wat een mooie verhaal van een jongen die overtuigd was van het de belofte van Alllah en een generaal die de islamitische landen had verdedigd.
Abu Qudama is de opa van de grote geleerde ibn Qudamah.

Er wordt gezegd dat degenen die wonderen meemaken, zijn degenen die op jihad zijn, want die zijn op dat moment het dichtst bij Allah. Zij zijn degenen die zich niet veilig voelen, zodat de andere moslims veilig kunnen voelen. Zij zijn degenen die pijn voelen zodat andere moslims dat niet zullen voelen. Zij zijn degenen die gehaat worden omwille van hun geloof. Zij zijn degenen die iets aan Allah geven, wat niemand anders durft te geven en dat is de ziel. Zij zijn degenen die werkelijk overtuigd zijn van het hiernamaals en die niet twijfelen. Zij zijn degenen die gehoor gaven aan Allah toen Hij zei: "En waarom strijdt u niet voor de zaak van Allah en voor de onderdrukten -- mannen, vrouwen en kinderen - die zeggen: "Onze Heer, neem ons uit deze stad waarvan de bewoners onderdrukkers zijn en schenk ons een beschermer en een helper uwerzijds." (Quran, hoofdstuk 4 Annisa, vers 75)

Sufyan Ath-Thawri overleverde van Al-A`mash, van Abu Thubyan, dat Ibn `Abbas(een metgezel van de profeet vzmh die veel kennis had van de koran) zei:
"Niets in het paradijs is hetzelfde als wat dan ook in deze wereld, behalve de naam."
In een andere overlevering: "Alleen de namen van wat er in deze leven is en wat er in het paradijs is, is hetzelfde."

Dus als we "fruit" of "vrouw" van het paradijs horen, moeten we niet denken aan de fruit of vrouwen van de aarde, want het enige wat ze gemeen hebben is de naam.
Alles in het paradijs is veel en veel beter dan deze wereld

Abu Hoeraira vertelde dat de boodschapper van Allah (vzmh) zei:
Allah zei: "Ik heb (in het Paradijs) voor Mijn goede dienaren voorbereid,
wat geen oog heeft gezien,
wat geen oor heeft gehoord
en wat geen mensenhart heeft waargenomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten