zaterdag 30 januari 2010

Koran Qasas 28 - vers 1-22 -shuraim -nl dutch - shuraym

Bismillah(In de Naam van Allah)

Dit is hoofdstuk 28 (titel: Al-Qassas) van de heilge Qur'an, gereciteerd door de imam van de heilige moskee Masjid al Haram in Makkah, Saud ibn Ibrahim as Shuraim .

Het eerste deel gaat over dat Farao aan de macht kwam en hij was een hele wrede tiran en maakte van de kinderen van Israel, die gelovig waren, slaven. Farao had enorme legers(Er wordt gezegd dat toen hij achter de kinderen van israel aan ging toen Mozes vluchte met hen(de exodes), kwam hij hen achterna met een leger van 1,6 miljoen soldaten, en in tafsir ibn Kathir staat dat de kinderen van Israel toen met Mozes slechts 600.000 waren zonder nageslacht meegerekent.) en het gaat ook over vóór de geboorte van Mozes en de baby jaren van de profeet Mozes vrede zij met hem. Hoe zijn moeder hem verloor en zijn zus slimme taktiek gebruikte om hem weer terug te krijgen, met Allah's Wil, Hulp en toesteming. Verder was Hamaan de rechterhand van Farao, en ze waren genadeloos en gewoon heel erg slechte mensen die erg hoogmoedig waren.

Het tweede gedeelte gaat over Mozes vrede zij met hem toen hij ouder was, en hij in het paleis van Farao was opgevoed in alle luxe en hij per ongeluk een man doodde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten