zondag 31 januari 2010

Franse geleerde omarmt Islam tijdens congres

Franse geleerde omarmt Islam tijdens congres

Een Franse professor heeft in de Descartes universiteit in Parijs bekend gemaakt dat hij moslim is geworden. Zijn bekering vond plaats gedurende de derde internationale conferentie over handicaps en rehabilitatie in Riyad.

Professor Roland Dardiniz heeft nu zijn naam veranderd in Sharif. Hij gaf aan het idee te hebben dat het congres een ideale gelegenheid was om de grootsheid van de Islam, de Islamitische gemeenschap en de onderlinge broederschap onder de loep te nemen. Het keerpunt was het samenwonen met de moslims. Voornamelijk ten tijde van het gebed.

Hij vertelt: “Mij is opgevallen dat alles stilstaat wanneer het gebed aanbreekt, uit respect voor het gebed. Zelfs wanneer zij klaar zijn met het verrichten van het gebed in de moskee. Dan treden zij naar buiten in een situatie van gemoedsrust en kalmte, wachtend op het volgende gebed.”

De professor benadrukte dat hij voortaan zal uitnodigen naar de Islam vanwege de grootsheid ervan en zijn rol in de bevordering van het menselijke leven

2 opmerkingen:

  1. Het was een conferentie voor schizofrenen en geestelijk gehandicapten waarschijnlijk. Oh, Saudi Arabie, prachtige olievlek in de woestijn. Handjes afhakken, apartheid, slavernij. Heilstaat van Allah (teab), springlevende middeleeuwen. Jammer dat de olie op raakt.

    BeantwoordenVerwijderen