zondag 28 februari 2010

Mijn Heer, sommige ogen hebben geslapen - Mohammed 'Obeyd

Mijn heer, sommige ogen hebben geslapen
En de andere ogen zijn gewekt

De ogen van de bedriegers hebben geslapen
En het oog van Uw ster bedriegt niet

Het (de ster) staart naar ons, terwijl zij
onbewust is van dit misleidende leven

Zou zij verbijsterd zijn over de Glorie van Allah?
of over het verloop van de eeuwen?

Mijn heer, sommige ogen hebben geslapen
En de andere ogen zijn gewekt

De ogen van de bedriegers hebben geslapen
En het oog van Uw ster bedriegt niet

Is hetgeen op aarde leeft niet hoort en niet peinst?

Wee o mezelf, ziet zij niet dat zij gevangen aan het bidden is?

Islamitische landen : Israel bedreigt de wereldvrede met aanval op de Tempelberg

Een organisatie van Islamitische landen veroordeelden vandaag de aanval van de Israëlische politie op de Tempelberg. “ Dit is een poging om de islam te schaden” Aldus de organisatie van Islamitische landen.


De organisatie zei verder in een verklaring, “ Elke schade aan de Al- Aqsa moskee en andere heilige plaatsen van de islam zal ernstige gevolgen en een overwachte gevaar voor de wereldvrede en veiligheid”. ( AFP, Islam voor Nederland )

Muslim states: Targeting al-Aqsa will produce grave results


An organization of Muslim countries condemned the entry of Israeli police to the Temple Mount, and claimed that the move reveals Israel's desire to harm Islam.

The organization said in a statement, "Any damage to the al-Aqsa Mosque and other holy sites will produce severe consequences and unexpected danger to world peace and security." (AFP)

Het Liefdesverhaal - Shaykh Nabil al-Awadi

Liefdesverhalen in de realiteit, wanneer deze tegen de regels van Allaah in gaan, ter bescherming van onszelf, hebben lang niet altijd een 'en zij leefden lang en gelukkig' einde. Ziehier een van deze verhalen, verteld door Shaykh Nabil al-Awadi.

zaterdag 27 februari 2010

Alweer moskee in Marokko ingestort. Eén dode

ALGIERS(ANP) – Eén persoon is vandaag om het leven gekomen toen een koepel van een moskee in de Noord-Marokkaanse stad Zayo gedeeltelijk ingestort. Drie anderen raakten gewond aldus het officiële persbureau MAP. Vorige week kwamen 41 mensen om in Meknes toen een minaret was ingestort.


Het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken heeft een onderzoek gesteld naar het instorten van Al- Amal moskee in de stad Zayo in het noordoosten van Marokko

Volgens de lokale overheid waren de aannemers die de moskee hadden gebouwd niet geregistreerd en hadden geen officiële vergunning. De lokale bevolking is boos op de autoriteiten die volgens de bewoners de waarschuwingen hadden genegeerd toen de scheuren toonbaar waren in het gebouw.

Het Marokkaanse ministerie van Islamitische zaken heeft tegen Reuters in een interview gezegd dat de uitgaven voor de wederopbouw van verouderde moskeeën worden verdubbeld.



Nasheed My Mother لسوف أعود يا أمي By Ahmed Bukhatir ,, WoW +MP3..

A Wonderful Nasheed (( Vocal Song )) By Ahmed Abu-Khater ,, It's Called Ummi (( My Mother )) ,, And It Is A MUST Watch ..
MP3
http://www.mediafire.com/download.php...

The Translation :
I Will Come Back Mother Kissing Your Luscious Head
Divulging My Longing To You And Sipping Your Right Hand's Essence
Nuzzling My Cheek In Your Feet's Soil
Watering The Ground With My Joyful Tears
How Many Nights You Were Sleepless Working To Get Me Sleeping Like A Kid
And How Many Times You Were Thirsty But You Worked To Water Me With All Tenderness
And I Will Never Forget Your Rainy Eyes When I Was Sick
And Your Restless Eye Scared Of Any Danger May Happen To Me
And What About Our Farewell In That Dawn ,, What A Hard Dawn It Was
No Heart Can Ever Describe The Abandonment That You Faced By Me
Then You Said Something I Couldn't Forget Up Until Now :
It's Impossible That You Will Find Warmer Arms Than Mine




Oh My (( Life's Joy )) The Creator Of The Universe Commanded Me To Be Loyal To You
Your Content Is The Secret Of My Good Fortune And Your Love Is My Faith's Sparkle
Don't Be Sad Mother ,, Here Am I ,, I Came To You With Teary Eyes
Don't Be Sad Mother ,, There Will Be No Separation From Now On ,, Until The Separation Of Death

donderdag 25 februari 2010

Dr. Haazim Shoemaan - Het moment van spijt

Sheikh Shaikh Islaam Lezingen Het moment van spijt de dag des oordees dood

woensdag 24 februari 2010

De Vries: Hopelijk past PVV haar islamstandpunt aan

De Vries: Hopelijk past PVV haar islamstandpunt aan

Demissionair staatssecretaris Jack de Vries acht het niet ondenkbaar dat de PVV haar islamstandpunt nog aanpast. Dat zei de CDA-politicus dinsdagmorgen in het radio-1 programma Dit Is De Dag. De Vries: 'In De Telegraaf lees ik dat Wilders op allerlei punten schuift, hopelijk ook op het punt van de islam.'
Door Leendert Bos

De Vries constateert dat de PVV alleen het verhogen van de AOW-leeftijd als breekpunt naar voren schuift. Dat betekent volgens hem voor het CDA wel dat het lastig wordt om met de PVV in een coalitie te zitten. Maar volgens de staatssecretaris moet geen enkele democratische partij bij voorbaat uitgesloten worden als coalitiepartner, ook de PVV niet.

De demissionair staatssecretaris reageerde op verwijten van SP-kamerlid Jan Marijnissen. Die stelde dat zijn partij nooit in een coalitie zou kunnen zitten met de PVV vanwege 'het systematisch discrimineren van moslims'. De Vries: 'Als u dat vindt moet u naar de rechter stappen.'

dinsdag 23 februari 2010

Geert Wilders verdedigde de islam in 2001 na 11/9

Ergens tussen die bewuste uitzending van Buitenhof en nu heeft Jansen een ommezwaai gemaakt.


Minder bekend is dat naar het blijkt Geert Wilders in 2001 ook nog heel anders over de islam dacht dan tegenwoordig het geval is. Om maar even een quote uit Fitna te halen:

Moslims willen dat u ruimte geeft aan de islam, maar de islam biedt geen ruimte aan u. Van de overheid moet u respect hebben voor de islam, maar de islam heeft geen enkel respect voor u. De islam wil overheersen en is uit op de vernietiging van onze Westerse beschaving. In 1945 werd in Europa het nazisme overwonnen. In 1989 werd in Europa het communisme overwonnen. Nu moet de islamitische ideologie worden overwonnen. Stop de islamisering. Verdedig onze vrijheid.

Diezelfde Geert Wilders was kort na de aanslagen van 11 september te gast bij Barend en Van Dorp. Daar zei hij onder meer het volgende:

Ik heb al van begin af aan duidelijk gemaakt dat ik niets heb…, dat de VVD niets heeft tegen de islam. Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat is het, een koude oorlog tegen de islam, wat een verwerpelijke opmerking is, omdat ie daarmee alle moslims op één hoop gooit, heb ik van begin af aan gezegd; de islam daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims ter wereld, maar ook in Nederland zijn goede burgers waar niets mis mee is. Het gaat om dat kleine stukje moslimextremisme. (…) Ik heb niets tegen de islam.

Hieronder de bewuste uitzending. Voor bovenstaand citaat spoelt u door naar 22:37min.

maandag 22 februari 2010

Een verhaal uit de Verenigde Arabische Emiraten

Dit is het verhaal van een zuster uit de Verenigde Arabische Emiraten over hoe zij haar weg terug heeft gevonden naar Allah. Deze zuster schrijft:


“Ik groeide op in een godsvruchtige omgeving met twee vrome ouders en was de enige dochter thuis. Zij deden altijd hun best om mij een goede opvoeding te geven en spoorden mij altijd aan om me te houden aan de voorschriften van Allah, in het bijzonder het gebed. Maar toen ik de pubertijd bereikte, begon ik af te glijden en volgde de valse beweringen en leugens die op alle mogelijke manieren gestimuleerd en gepropageerd worden door de vijanden van de Islam.

Desalniettemin was ik van nature een persoon die hield van de verheven Islamitische gedragscode. Ik schaamde mij er bijvoorbeeld voor om mijn blik te werpen op vreemde mannen. Ik was inderdaad erg verlegen en mengde mij weinig onder de mensen. Maar helaas nam mijn dwaling en blinde toestand slechts hand over hand toe nadat ik werd beproefd met een afgedwaalde echtgenoot, die ik nooit had gevraagd naar zijn geloof. Hij leek mij het boegbeeld van goed gedrag en kuisheid.

Het was mijn afgedwaalde man die mij introduceerde in de wereld van zedeloos muziek. Hij liet mij bandjes horen waarvan ik het bestaan niet kende. Hij deed mij veel van dit soort verdorven bandjes cadeau, die ervoor zorgden dat het laatste beetje geloof in mij totaal werd vernield en ik geheel verslaafd raakte aan het luisteren naar dit ijdele gepraat. Mijn huwelijk met deze man was de bron van alle ellende. Mijn huwelijk was van meet af aan een grote beproeving, daar het feest gepaard ging met allerlei muziekinstrumenten, buitensporigheden, afgedwaalde groeperingen en onzedelijke danseressen, waardoor de mensen die avond niet in staat werden gesteld om Allah te gedenken.

Naarmate mijn huwelijk met mijn afgedwaalde man, die de belangrijkste oorzaak was van mijn afdwaling en het verslechteren van mijn contact met mijn Schepper, voortging, begon ik het gebed in het geheel te verlaten en deed mijn hidjaab af….. En dit alles omdat ik niet luisterde naar het advies van de Profeet (vrede zij met hem), die zei: “Als iemand tot jullie komt over wiens geloof en gedrag jullie tevreden zijn, huwt hen dan (aan de vrouwen die onder jullie hoede zijn)…” Ik had de band met mijn Heer verbroken, waarop Hij de band met mij verbrak en mij overliet aan mijn ego en begeerten… En in wat een ellendige toestand bevindt zo een persoon zich.”
“En gehoorzaam niet degene wiens hart Wij Onze gedachtenis hebben doen veronachtzamen en zijn begeerten volgt: en hij is in overtreding in zijn zaak.”
(Interpretatie van de betekenis van Soerat al-Kahf: 28)

Ik vond geen enkel geluk, alleen maar kommer en kwel. Ik verkeerde constant in veel verdriet en voelde een grote leegte in mijn binnenste, ondanks alle vergankelijke wereldse benodigdheden die mijn man mij schonk. Mijn man had mij werkelijk in de afgrond gestort. Ik was constant gestresst, had een onvoldaan gevoel en was continu verontrust.

Zoals ik ongesluierd door het leven verder ging en dit een reden voor de mannen was om naar mij keken, zo zat ook mijn man achter de andere vrouwen aan en was hij niet oprecht in zijn liefde voor mij. Hij liet mij stikken voor achterbakse straatvrouwen en liet mij verwaarloosd achter, alleen met de pijn van eenzaamheid. Ik werd verslagen door de duisternis van onwetendheid en afdwaling. Ik dwaalde zelfs zo ver af dat ik meerdere malen probeerde om zelfmoord te plegen, maar alle pogingen liepen uit op een mislukking. Allah zij dank!

Het was met de Genade van Allah en Zijn Gunst dat ik op een dag luisterde naar een recitatie van Ahmad al-cAdjmiy. Hij reciteerde met zijn doordringende stem de verzen uit de Koran. Grootse verzen die mijn gedachten in vervoering brachten en de hoop in mij deed ontvlammen. Ik werd zo geraakt hierdoor en verlangde naar de Leiding, maar het was nog te moeilijk voor mij. Ik richtte mij tot Allah en smeekte Hem in de nacht om mij de Weg naar de Leiding te tonen, om het geloof voor mijn hart geliefd te maken en om mij afkerig te maken van het ongeloof, verdorvenheid en opstandigheid tegenover Allah. Ik smeekte Allah constant met de smeekbede van de boezemvriend van Allah, Ibrahiem (interpretatie van de betekenis van de betekenis):

“Mijn Heer, maak mij en mijn nakomelingen onderhouders van het gebed. Onze Heer, verhoor mijn smeekbeden.”

(Soerat Ibrahiem: 40)

Allah verblijdde mij met de Leiding. Ik begon de gebeden weer op de vaste tijden te verrichten en ben mijn hidjaab weer gaan dragen. Ook ben ik kennis gaan opdoen over mijn geloof, heb ik de regels van het reciteren van de Koran uit mijn hoofd geleerd, ben ik mij gaan verdiepen in de overleveringen van de Profeet (vrede zij met hem) en zijn nobele levensloop. Ik ben zelfs mee gaan doen met het uitnodigen van de mensen naar de Islam. Al dit goede is mij overkomen nadat ik mijn afgedwaalde man heb verlaten, ondanks het feit dat ik nog steeds van hem hield. Ik ervoer de nabijheid van mijn Schepper en Beschermer.

Uit het boek ‘al-cAa’idoena il-Allah’

van Mohammed ibnoe Abd il-cAziez al-Moesnad

Geboortedag van de profeet Mohammed vrede zij met hem

Het oordeel betreffende de viering van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem)


Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden en vrede en zegeningen zij met onze Profeet (vrede zij met hem), zijn familie en al zijn metgezellen.

Het vieren van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem) is verboden en dient te worden afgewezen om een aantal redenen.

Het behoorde niet tot de Soennah van de Boodschapper (vrede zij met hem) of die van de rechtgeleide kaliefen. Om deze reden betreft het hier een verboden religieuze innovatie, de Profeet (vrede zij met hem) heeft namelijk gezegd: “Houdt jullie dan ook vast aan mijn handelswijze en de handelswijze van de rechtgeleide en rechtschapen kaliefen. Bijt jullie erin vast met de (achterste) kiezen en waakt jullie voor nieuwlichterijen. Want waarlijk elke (religieuze) innovatie is een afdwaling.”
(at-Tirmidhi)

Doet een persoon iets om dichter bij Allah te geraken wat niet door de Profeet (vrede zij met hem) is verricht of bevolen en ook niet is gedaan door de rechtgeleide kaliefen die hem opvolgden, dan duidt dit erop dat diegene de Boodschapper (vrede zij met hem) beschuldigt van het niet volledig uitleggen van de religie aan de mensen. Dit omdat diegene iets toevoegt en toeschrijft aan de religie, terwijl de Boodschapper (vrede zij met hem) hier niet mee is gekomen. Ook gelooft hij niet in de volgende Woorden van Allah (interpretatie van de betekenis):

“Vandaag heb Ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt.”
(soerat al-Maa’idah: 3)

Het vieren van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem) is een imitatie van de christenen, aangezien zij de geboortedag van cIesaa (vrede zij met hem) vieren en hen imiteren is ons verboden. De overlevering leert ons namelijk dat het verboden is de ongelovigen te imiteren en draagt ons op van hen te verschillen. Dit geldt vooral met betrekking tot de symbolen en rituelen van hun religie. De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Wie een volk imiteert behoort tot hen.”
(Aboe Daawoed en Ahmad)

Ook heeft hij (vrede zij met hem) gezegd: “Onderscheidt jullie van de moeshrikeen.”
(Moeslim)

Behalve het feit dat het hier een nieuwlichterij en een imitatie van de christenen betreft, die overigens beide verboden zijn, leidt het vieren van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem) ook tot overdrijving en buitensporigheid in het eerbiedigen van hem (vrede zij met hem). In sommige gevallen gaat men zelfs, middels het richten van smeekgebeden, over tot het aanroepen en hulp zoeken bij hem (vrede zij met hem), in plaats van het aanroepen van Allah. Zo zien wij dit vandaag de dag vaak gebeuren bij diegene die de geboortedag plachten te vieren doordat zij de Boodschapper (vrede zij met hem) aanroepen, hem om hulp vragen en door het voordragen van gedichten die Shirk bevatten, zoals Qaseedah al-Burdah, om hem (vrede zij met hem) te prijzen. Dit terwijl de Profeet (vrede zij met hem) het overdreven prijzen van hem verbood, zeggende: “Overdrijft niet over mij, zoals de christenen overdreven over (cIesaa) de zoon Maryam. Ik ben slechts een dienaar. Zegt dus: ,,De dienaar van Allah en Zijn Boodschapper.”
(al-Boechaari)

Met andere woorden: overdrijf niet in het prijzen van de Profeet (vrede zij met hem) zoals de christenen overdrijven in het prijzen van de cIesaa (vrede zij met hem) en hem eerbiedigen, totdat zij hem aanbidden in plaats van Allah. Allah verbood hen dit te doen, zeggende (interpretatie van de betekenis):

“O Lieden van de Schrift, overdrijft niet jullie godsdienst en zeg niets over Allah dan de Waarheid. Voorwaar, de Masih cIesaa, zoon van Maryam, is slechts een Boodschapper van Allah en Zijn Woord, dat Hij aan Maryam zond en uit een Geest (Djibriel) van Hem voortkomend.”
(soerat al-Nisaa’ :171)

Onze Profeet (vrede zij met hem) verbood het ons te overdrijven om te voorkomen dat ons hetzelfde lot treft als degene over wie hij heeft gezegd: “Kijk uit voor het overdrijven. Voorwaar, degenen die voor jullie waren zijn door overdrijving ten onder gegaan.”
(an-Nasaa’ie)

Het vasthouden aan de nieuwlichterij van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem) opent andere deuren naar religieuze innovaties en houdt weg van de Soennah. Vandaar dat de innovatoren vaak erg actief zijn als het aankomt op de religieuze innovaties en gemakzuchtig zijn met betrekking tot de daadwerkelijke Soennah. Zij haten dit en beschouwen degenen die dit wel nakomen als hun vijanden tot hun complete religie bestaat uit religieus geïnnoveerde vieringen en geboorten. Zij hebben zich gesplitst in verschillende groeperingen waarbij elke groepering de geboortedag van zijn imam herdenkt, zoals de geboorte van al-Badawi, ibn cArabi, ad-Dasoeqi en as-Shaadhili. Nog voor zij gestopt zijn met het vieren van één van deze geboorten, starten zij weer met het vieren van een andere geboorte. Dit leidt tot overdrijving aangaande deze overleden personen en vele anderen, door hen aan te roepen in plaats van Allah, gelovende dat zij hen kunnen baten of schaden. Dit zetten zij voort tot zij afwijken van de religie van Allah en terugkeren naar de religie van de onwetenden, waarover Allah heeft gezegd (interpretatie van de betekenis):

“En zij aanbidden naast Allah wat hen niet schaadt en hen niet baat en zij zeggen: ,,Dezen zijn onze voorsprekers bij Allah.” Zeg: ,,Willen jullie Allah inlichten over wat Hij niet kent in de hemelen en op de aarde?” Heilig is Hij en Verheven boven de deelgenoten die zij aan Hem toekennen.”
(soerat Yoenoes: 18)

Ook zegt Allah (interpretatie van de betekenis): “En degenen die naast Hem beschermers nemen (zeggen:) “Wij aanbidden hen slechts opdat zij ons zo dicht mogelijk tot Allah brengen.”
(soerat az-Zoemar: 3)

Concluderend kunnen wij zeggen dat het vieren van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem) behoort tot de verwerpelijke nieuwlichterijen, ongeacht de vorm die dit aanneemt. De moslims zouden aan deze en andere religieuze innovaties een eind moeten maken en zichzelf bezig moeten houden met het doen herleven van de Soennah van de Profeet (vrede zij met hem) en zich hieraan vast te klampen. Zij zouden zich niet moeten laten bedriegen door diegene die religieuze innovaties verdedigen en hiertoe oproepen. Deze mensen zijn namelijk meer geïnteresseerd in het behouden van nieuwlichterijen dan in het doen herleven van de Soennah. Sommigen geven niet eens om de Soennah. Het is niet toegestaan om het voorbeeld te volgen van degene die zich hier aan schuldig maakt, al betreft het hier de meerderheid van de mensen. In plaats daarvan zouden wij het voorbeeld moeten volgen van diegene die zich bevinden op het pad van de Profeet (vrede zij met hem), de vrome voorgangers en hun volgelingen, ook al zijn dit er weinig. De waarheid wordt niet gemeten aan de hand van hetgeen de mensen spreken, het zijn de mensen die gemeten worden aan de hand van de waarheid.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Waarlijk, wie van jullie (na mij) in leven zal zijn, zal veel verschillen waarnemen. Houdt jullie dan ook vast aan mijn handelswijze en de handelswijze van de rechtgeleide en rechtschapen kaliefen. Bijt jullie erin vast met de (achterste) kiezen en waakt jullie voor nieuwlichterijen. Want waarlijk elke (religieuze) innovatie is een afdwaling.”

(Ahmad en at-Tirmidhie)

De Profeet (vrede zij met hem) vertelt ons wat wij dienen te doen als wij ergens van mening over verschillen, zoals hij ons ook heeft uitgelegd dat alles dat tegen zijn Soennah ingaat, ongeacht het gaat om woorden of daden, een religieuze innovatie is en elke innovatie is een dwaling.

Als we zien dat er in de Soennah van de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) noch in de handelswijze van de rechtgeleide kaliefen geen basis is voor het vieren van de geboortedag van de Profeet (vrede zij met hem), dan behoort het tot de nieuwlichterijen, die de mensen doen dwalen. Dit principe is wat wordt behelst in de overlevering en ook wat wordt bedoeld in het volgende vers van Allah (interpretatie van de betekenis)

“O jullie gelovigen, gehoorzaamt Allah en gehoorzaamt de Boodschapper en degenen onder jullie die met gezag bekleed zijn. Als jullie over iets van mening verschillen, legt het dan voor aan Allah en de Boodschapper, indien jullie in Allah en de Laatste Dag geloven. Dat is beter en een betere afsluiting.”
(soerat an-Nisaa’: 59)

Het voorleggen aan Allah behelst het zich wenden tot Zijn Edele Boek, de Koran. Het voorleggen aan de Boodschapper (vrede zij met hem), impliceert het terugkeren naar zijn Soennah, nadat hij is komen te overlijden.



De Koran en de Soennah zijn de bronnen waar men in geval van een meningsverschil naar moet teruggrijpen. Waar in de Koran of Soennah wordt aangegeven dat het voorgeschreven is om de verjaardag van de Profeet (vrede zij met hem) te vieren? Wie zich hier aan schuldig maakt of denkt dat het een goede zaak betreft, dient voor dit en andere nieuwlichterijen berouw te tonen jegens Allah. Dit is het gedrag dat hoort bij de moslim die de waarheid zoekt. Maar wie te koppig en te arrogant is nadat de bewijzen tot hem zijn gekomen, zijn afrekening is bij zijn Heer.

Tenslotte vragen wij Allah om ons te doen vastklampen aan Zijn Boek en de Soennah van Zijn Boodschapper (vrede zij met hem) tot we Hem mogen ontmoeten.

Moge Allah onze Profeet, zijn familie en metgezellen vrede en zegeningen schenken.

Gebaseerd op “Hoeqoeq an-Nabiy bayna al-Idjlaal wa al-Ikhlaal”
Sheich Saalih al-Fawzaan

De Koraan ( Qur'aan ), wat betekent dat voor jouw?

Wist je dat de hel niet vol zal raken totdat Allah Zijn 'Voet' erin doet?


De Hel is te vergelijken met maalstenen waarin duizenden en duizenden tonnen graan in verdwijnt, waarna alles zonder enige moeite vermalen zal worden. Terwijl de maalstenen nog altijd wachten op meer. In de overlevering waarin de Hel en het Paradijs hun beklag kwamen doen bij Allah, zei Hij: "Jij bent mijn Bestraffing waarmee ik straf wie ik wil." En beiden van jullie zullen geheel gevuld worden. Wat betreft de Hel deze zal niet vol raken totdat Allah, de Verhevene, Zijn Voet erin plaatst en zij dan roept: ''Genoeg, genoeg''. Dan pas zal zij geheel gevuld zijn en zal zij achteruitdeinzen. En Allah doet geen van Zijn schepselen onrecht aan." [Overgeleverd door Al-Bukhaari & Muslim van Abu Hurayrah, Zie ook Jaami' al-Usool, 10/544. Gelijksoortige overlevering van Anas in Al-Bukhaari, Muslim En Mishkaat ul-Masaabeeh, 3/109].

Koran 50:30. Op die Dag zullen Wij tot de hel zeggen: "Zijt gij gevuld?" En zij zal antwoorden: "Is er nog iets?
Wist je dat De Koran voorspraak zal doen op de Dag Des Oordeels?

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegt: ''Reciteer de Heilige Koran, want het zal voor hem voor spraak doen op de Dag Des Oordeels'' [Overgeleverd door Muslim Als Saheeh]

Wist je dat je voor ieder letter dat je leest uit de Koran 10 Hasanaht Krijgt?

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegt: ''Ieder die een letter van de Boek van Allah reciteert, voor hem zal er een hasana'h (goede daad) worden opgeschreven, en een is gelijk aan tien.Ik zeg niet dat Alif Laam Meem een letter is, maar Alif is een letter, Laam is een letter en Meem is een letter'' [Overgeleverd door At-Tirmidhi, 2910; als Saheeh verklaard door Al-Albaani In Saheeh al-Tirmidhi, 2327]
Wist je dat een Hafidz Al-Quran voorspraak mag doen voor 10 van zijn famillieleden?

Ali vertelde dat de boodschapper (vrede zij met hem) van Allah zei: " Degene die de Qoeran bestudeert en uit zijn hoofd leert en daarbij de geboden en verboden van Allah aanvaardt, zal door Allah worden toegelaten in het Paradijs. Hij zal hem ook voorspraak verlenen voor 10 van zijn familieleden die bestemd zijn voor de hel". [Overgeleverd door At-Tirmidie]

Wist je dat Surah Takathur gelijk staat aan 1000 verzen?

Ibn Omar heeft overgeleverd dat de Profeet heeft gezegt: ''Iedereen die duizend verzen reciteert in de nacht, zal Allah ontmoeten met een glimlach op zijn gezicht''. Iemand vroeg, ''O Boodschapper van Allah,wie kan er duizend verzen lezen (in een nacht)''?. De Profeet reciteerde Surah Takathur en zij ''Bij hem in wiens Hand mijn ziel is, dit is gelijk aan duizend verzen''. [Overgeleverd in Al Khatib in Al Muttafaq wal Muftaraq & Dailami in Fath al Qadir 5/487]

Wist je dat Surah Aadiyat gelijk staat aan de helft van de Koran?

De Profeet (vrede zij met hem) Heeft gezegt: ''Ieder die Surah Aadiyat reciteert voor hem zal de beloning gelijk zijn als de Helft van de Koran'' [Overgeleverd door Hakim 1/566 & Tirmidhi 2894]

Wist je dat Surah al Kafirun gelijk staat aan een vierde van de Koran en dat het een middel is om jezelf schoon te houden van Shirk?

Het is overgeleverd van Harith ibn Jabala en Farwa ibn Naufal van zijn vader dat hij de Profeet (vrede zij met hem) vroeg: ''O boodschapper van Allah leer me iets wat ik kan reciteren voordat ik naar bed ga'' Hij (De Profeet) zij ''Reciteer Qul yaa ayyuhal kafiroon (Surah al Kafirun) Want het is een middel om je zelf vrij te houden van de Shirk''. [Overgeleverd door Abu Dawud 4396 & Hakim 1/565]

Anas Ibn Malik heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) Zij: ''Izaa zul zilatil ardhu zilzaalahaa is gelijk aan Half van de Koran, Qul huwallahu ahad is gelijk aan een derde van de Koran, En Qul yaa ayyuhal kafiroon is gelijk aan een vierde van de Koran. Waneer De profeet naar bed ging reciteerde hij Surah Kafirun [Overgeleverd door At-Tirmidhi 2818/A]

Wist je dat Surah Al-Mulk een middel is om jezelf van de bestraffing van de Graf te beschermen?

De Profeet (vrede zij met hem) Heeft gezegt: ''Surah Al-Mulk is een bescherming tegen de bestrafing van het graf'' [Overgeleverd door Hakim 2/498 & Nasai zie ook Sahihul Jamiea 1/680]

Het is overgeleverd van Anas Dat De Profeet (vrede zij met hem) Heeft gezegt: ''Er is een surah in de Koran met 30 verzen, Het zal hem verdedigen die hem reciteert totdat hij hem in het paradijs zal plaatsen ''(Surah Al-Mulk) [Overgeleverd door Fath al Qadir 5/257, Sahihul Jamiea 1/680, Tabrani in Al-Awsat & Ibn Mardawaith]

Het is overgeleverd van Abu Hurayrah Dat de Profeet (vrede zij met hem) zij: ''Er is een surah in de Koran met 30 verzen, welke voorspraak heeft gedaan voor zijn recitator tot dat hij vergeven was''. [Overgeleverd door al-Tirmidhi, 2891, Ahmad, 7634, Abu Dawood, 1400, Ibn Maajah, 3786. Deze Hadith was Hasan (goed) verklaard door imaam Tirmidzie en bij Albaanie in Saheeh al-Tirmidhi, 3/6.]

Het is overgeleverd van Jabir dat de Profeet (vrede zij met hem) nooit naar bed zou gaan zonder eerst Alif-laam-meem tanzeel [al-Sajdah] Tabaarak alladhi bi yadihi'l-mulk [al-Mulk] te hebben gereciteerd. [Overgeleverd door Ahmad 14249, Tirmidhi 2892, Darami. Albaanie heeft in Saheeh al-Tirmidhi (3/6) gezegd dat het Saheeh Hadith is]

'Ik ben zoals Mijn dienaar denkt, dat Ik ben. Ik ben bij hem als hij Mij noemt. Als hij Mij in zichzelf noemt, dan noem Ik hem in Mijzelf, als hij Mij in een gemeenschap noemt, dan noem Ik hem in een gemeenschap, die beter is. En als hij zich een handbreedte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij een armlengte naar hem toe, en als hij zich een armlengte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij met de wijdte van uitgespreide armen naar hem toe. En als hij naar Mij toe komt lopen, dan kom Ik naar hem toe rennen'.

zaterdag 20 februari 2010

Meknes begraaft zijn 41 martelaren










شيعت بعد ظهر اليوم السبت وسط أجواء من الحزن، جثامين ضحايا حادث انهيار صومعة مسجد "باب بردعاين" بمكناس إلى مثواها الأخير.
وقد أقيمت صلاة جنازة جماعية على أرواح الراحلين بموقع الحادث بحضور أسر الضحايا ووالي جهة مكناس تافيلالت، عامل مكناس ورئيس المجلس العلمي لمكناس
ووري الراحلون الثرى على إيقاع التكبير في مقبرتي الشهداء و"الشيخ الكام"
وقد خلف حادث انهيار الصومعة 41 قتيلا و75 جريحا من بينهم 17 مازالوا بالمستشفى حسب مصدر رسم

Massale begrafenis voor de martelaren van Meknes.

AARDBEVING video tijdens lezing - زلزال أثناء محاضرة


While Sheikh Hisham Abu Adam give a lesson on fire, earthquake measuring 5.5 on the Richter scale (in Oran, western Algeria)

But the Sheikh was patience and a firm

Islam taught us patience over adversity

De shaykh sprak net over qiyamah, dus ze dachten mischien dat de zilzaal van yawmul qiyamah hadden aangebroken ... Moge Allaah ons allen beschermen tegen de angsten van yawmul qiyamah! Allaahumma Amien!

^ Allaahu A'alam, maar Allaah kan de Qiyamah elke moment laten komen ...
Haafiz Ibn Al-Qayyim zegt:
فيحدث من ذلك لعباده الخوف والخشية ، والإنابة والإقلاع عن المعاصي والتضرع إلى الله سبحانه ، والندم ، كما قال بعض السلف وقد زلزلت الأرض : إن ربكم يستعتبكم . وقال عمر بن الخطاب رضي الله عنه وقد زلزلت المدينة ، فخطبهم ووعظهم ، وقال : لئن عادت لا أساكنكم فيها

“(Aardbevingen) maken mensen bang, waardoor zij terugkeren naar berouw en verlaten hun zonden. Ze beginnen dan Allah te aanbidden en krijgen spijt. Als vroeger aardbevingen plaatsvonden, dan zouden sommigen van de salaf zeggen: “Jullie Heer is jullie aan het waarschuwen”. En toen Madinah door een aardbeving werd getroffen, zei Umar Ibn Khattab tegen de mensen: “Als hier nog één aardbeving plaatsvindt, zal ik jullie verlaten!”

{“Miftah Dar al-Sa’ada”, 1/221}.

Africa Cup of Nations 2012 Qualifiers: Algeria with Morocco

Africa Cup of Nations 2012 Qualifiers: Algeria with Morocco
Marokko tegen Algerije voor kwalificatie Africa cup 2012


The draw for the 28th edition of the Africa Cup of Nations to be co-hosted by Equatorial Guinea and Gabon in 2012 has taken place in Lubumbashi today.


A total of 44 teams will take place in the qualifying series. It is worth noting that following a scandalous CAF decision, Togo will not participate as it has been banned from 2 consecutive ACN. The CAF took that incredible decision to punish Togo for withdrawing from the 2010 Angola CAN after the bus carrying the players and staff was shot out with machine guns killing and injuring several persons in the bus.

The 44 teams will battle for 14 out of the ACN 16 spots, 2 of the spots being reserved for Equatorial Guinea and Gabon that automatically qualify for co-hosting the competition. . The winners of each group will qualify for the finals as well as the three best second placed teams.

Algeria is in group 4 which includes: Morocco, Tanzania and Central Africa. The fifa ranking of those three teams is, in respective order, 65, 108 and 200 out of 203. It is a manageable group with Morocco offering toughest test.

Algeria’s first game will take place in Algiers on the 3rd or 4th or 5th of September 2010.
September 3/4/5 2010 : Algeria – Tanzania

October 8/9/10 2010 : Central Africa – Algeria

March 25/26/27 2011 : Algeria – Morocco

June 3/4/5 2011 : Morocco- Algeria

September 2/3/4 2011 : Tanzania – Algeria

October 7/8/9 2011: Algeria – Central Africa

2012 will be the last even year in which the CAN will take place; the following ACN will take place in uneven years starting in 2013 with Libya as host country.
Below are the details of the draw:
Togo no where as unfairly banned for 2 ACN cups by the CAF…
Group 1:
Mali, Cap Vert, Zimbabwe, Liberia

Group 2:
Nigeria, Guinea, Ethiopia, Madagascar

Group 3:
Zambia, Mozambique, Libya, Comoros
Group 4:
ALGERIA, Morocco, Tanzania, Central Africa

Group 5:
Cameroon, Senegal, RD Congo, Mauricius

Group 6:
Burkina Faso, Gambia, Namibia, Mauritania

Group 7:
Egypte, South AFrica, Sierra Leone, Niger

Group 8:
Cote d’Ivoire, Benin, Rwanda, Burundi

Group 9:
Ghana, Congo, Sudan, Swaziland

Group 10:
Angola, Uganda, Kenya, Guinea-Bissau

Group 11:
Tunisia, Malawi, Tchad, Botswana

مقتل 36 شخصا وجرح 71 آخرين في حادث انهيار صومعة مسجد "باب البردعاين" بمكناس -حصيلة جديدة








علم لدى مصدر رسمي، أن الحصيلة الجديدة المؤقتة لحادث انهيار صومعة مسجد "باب البردعاين" بالمدينة العتيقة بمكناس، اليوم الجمعة، بلغت إلى حدود الساعة الثامنة مساء و50 دقيقة، 36 قتيلا و71 جريحا، غادر 51 منهم المستشفى.
وأكد المصدر ذاته أن 20 شخصا لازالوا بالمستشفى. وكانت حصيلة سابقة لوزارة الداخلية قد أعلنت مقتل 11 شخصا وجرح 50 آخرين.
وقد تم نقل المصابين بجروح خفيفة إلى مستشفيات مكناس، فيما نقلت الحالات الخطيرة إلى المراكز الاستشفائية بفاس.
وقع إنهيار جزئي لصومعة مسجد في المغرب ما أدى إلى مقتل 11 شخصاً وجرح 50 آخرين فيما اشارت المصادر إلى أن الحصيلة مرشحة للإرتفاع.
الدار البيضاء: أفاد بيان لوزارة الداخلية المغربية أن الحصيلة المؤقتة لحادث الانهيار الجزئي لصومعة مسجد "خناتة بنت بكار" بالمدينة العتيقة بمكناس، بلغت 11 قتيلاً و50 جريحاً . وأضاف أنه تم نقل المصابين بجروح خفيفة إلى مستشفيات مكناس، فيما نقلت الحالات الخطيرة إلى المراكز الاستشفائية بفاس. وقد إستحدثت خلية للمتابعة النفسية للمصابين تضم طاقماً مؤهلاً

In Marokko zijn veel doden gevallen door een minaret die is ingestort. Zeker 36 mensen zijn om het leven gekomen en 70 mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde in de stad Meknes, in het noorden van Marokko. Reddingwerkers zijn bezig mensen onder het puin vandaan te halen.
Vrijdaggebed

Zo'n 300 mensen waren voor het vrijdaggebed in de Bab Berdieyinne-moskee in een oude wijk van Meknes. Vlak voor de imam aan zijn preek begon, stortte de minaret in. De minaret was 400 jaar oud.Koning Mohammed VI heeft gezegd dat de minaret weer in oude staat zal worden hersteld.

vrijdag 19 februari 2010

TIENTALLEN DODEN BIJ MOSKEE INSTORTING MAROKKO


أفاد بلاغ لوزارة الداخلية بأن الحصيلة المؤقتة لحادث انهيار صومعة مسجد "باب البردعاين" بالمدينة العتيقة بمكناس، بلغت 11 قتيلا و50 جريحا.


وأضاف المصدر ذاته لوكالة المغرب العربي للأنباء أنه تم نقل المصابين بجروح خفيفة إلى مستشفيات مكناس، فيما نقلت الحالات الخطيرة إلى المراكز الاستشفائية بفاس

RABAT - A mosque minaret collapsed in the central Moroccan city of Meknes during Friday weekly prayers, killing 32 people and injuring 68, state television station said, citing the interior ministry.

The collapse came after "heavy rains which lashed the region for several days," the television report said
The ministry announced earlier that the minaret of the Berdieyinne mosque in Meknes' Old City toppled at 7:45 a.m. ET during weekly prayers. It gave an initial toll of at least 11 dead.
The lightly injured were hospitalized in Meknes while those with serious injuries were taken to Fes, 60 kilometres north of the town, it said.
Residents told AFP that heavy rains had lashed the region in the past days.
The interior and religious affairs ministers were at the site to supervise rescue operations. King Mohammed VI has meanwhile ordered the reconstruction of the minaret "keeping to its original form."

Marokkaanse stad Fes wilt alcohol verbieden

De Marokkaanse stad Fés wil de eerste stad zijn om alcohol te verbieden in de Noord- Afrikaanse land. Aldus de burgemeester van Fes. Lokale bewoners hebben zich verstoord aan de bars en discotheken die bezocht worden door de toeristen.


De gemeenteraad, die wordt gedomineerd door de nationalistische partij Al Istiqlal gaf al zijn steun voor het verbod op alcohol in Fés. De autoriteiten hadden klachten ontvangen van bewoners over luidruchtig gedrag in bars en discotheken schonken alcohol aan Marokkanen terwijl het verboden is in Marokko om alcohol te schenken aan Marokkanen.

Fes, een van de keizerlijke steden van Marokko, gemerkt 12 eeuwen van haar bestaan in 2008. De voormalige hoofdstad is gelegen op ongeveer 200 kilometer ten oosten van de huidige hoofdstad Rabat.

" Grond in Makkah waardevoller dan goud en diamanten "

MAKKAH: De prijs van een vierkante meter grond in Mekka bereikt SR500, 000 op sommige plaatsen met de mogelijkheid van hogere verhoging in de buurt van de Grote Moskee.


"De prijs van de grond gestaag stijgt met de uitbreiding van de Grote Moskee om de miljoenen gelovigen tegemoet te komen," zei vastgoedbelegger Ahmad Al-Ghamdi.

"Dit is het een plaats in de wereld waar de grond is zo duur. Land in Makkah, vooral dicht bij de Grote Moskee, heeft meer kostbaar geworden dan goud en diamanten, "voegde hij toe.

Al-Ghamdi zei investeringen kartels zijn in hevige concurrentie om een voet aan de grond vanwege de mogelijk rendement te krijgen. "Moslims koppel naar Mekka in miljoenen per jaar uit de hele wereld. De stad moet daarom meer gebouwen om hen tegemoet te komen, "zei hij.
Al-Ghamdi zei ook dat de prijs van grond in gebieden ver van de Grote Moskee is ook steeds meer als gevolg van ontwikkeling van projecten rond het gebed complex. "De vraag naar huizen door de bewoners van Mekka is toegenomen met meer dan 54 procent. Dit is meer dan de normale vraag overal en meer dan de gemiddelde jaarlijkse toename van de bevolking dat is 2,5 procent, "zei hij. Ibrahim Abdul Halim, een vastgoed beoordelaar, zei de stijgende vraag naar woningen is natuurlijk omdat de stad is belangrijk voor moslims in de hele wereld. "Afgezien van bezoekers en pelgrims, Mekka heeft een bevolking van meer dan 688.000 mensen, waaronder ongeveer 137.000 gezinnen, 'zei hij.

Abdul Halim zei dat de gezinnen moeten 88.600 appartementen en 13.700 zelfstandige woningen. "Over de komende jaren, zal er een toenemende vraag naar meer dan 35.000 appartementen met investeringen van meer dan SR12 miljard euro en ongeveer 2.500 villa's en zelfstandige woningen waarvan de kosten meer dan miljard SR14, 'zei hij. Hij zei ook Mekka zal ongeveer 13 miljoen vierkante meter leeg land moeten appartementsgebouwen bouwen en ongeveer een miljoen vierkante meter tot villa's te bouwen.

Ondertussen lokale persberichten op woensdag gezegd compensaties worden gegeven aan de eigenaren van gebouwen, die werden gesloopt voor de uitbreiding van de Grote Moskee, zal het bereiken van meer dan SR40 miljard.

donderdag 18 februari 2010

Quick weert varkensvlees voor moslims

PARIJS - Franse fastfoodketen wil moslims behagen door varkensvlees te weren. De baconliefhebber heeft het nakijken.


De burgemeester van het Noord-Franse Roubaix heeft een aanklacht ingediend tegen het plaatselijke snelrestaurant Quick omdat het geen varkensburgers meer verkoopt. Quick verving de bacon door gerookte kalkoen. Het restaurant is daardoor ‘halal’ geworden; moslims kunnen er zonder gewetensbezwaren een burger eten.

‘Discriminatie’ vindt de socialistische burgemeester René Vandierendonck, die een beroep doet op artikel 225-2 van het wetboek van strafrecht: verstrekking van een goed of dienst mag niet afhankelijk worden gemaakt van geloofsovertuigingen.

Enkele maanden geleden voerde Quick bij wijze van experiment bij een achttal vestigingen in Frankrijk een halalkeuken in. Het varkensvlees is van de kaart, het rundvlees komt van koeien die ritueel zijn geslacht. De moskee van Evry ziet toe op de naleving van de regels.

De keten hoopt zo meer islamitische klanten te trekken. De markt voor halalproducten in Frankrijk groeit jaarlijks met 10 procent en bedraagt nu al zo’n vijf miljard euro.
Geen enkele moslim meer
De proef van Quick begon zonder al te veel ophef. In Garges-lès-Gonesse, niet ver van Parijs, zijn klanten en personeel enthousiast. Bij buurman Kentucky Fried Chicken is geen enkele moslim meer te bekennen.

Ook in Roubaix trekt de Quick nu meer moslims. Maar een deel van de vaste clientèle blijkt moeite te hebben met de verandering. ‘Ik mis het spek’, zei een klant tegen de krant le Voix du Nord. In het centrum van Roubaix is geen ander fastfoodrestaurant.

De directie van Quick, dat 362 vestigingen in Frankrijk heeft, wilde eerst niet meegaan in het ‘politieke debat’, maar kwam later toch met een uitleg. ‘Het is voor een bedrijf normaal de ontwikkelingen in de markt te volgen.’ De proef met de halal-Quick loopt nog een half jaar.

Marine lePen, vicevoorzitter van het Front National, kan zo lang niet wachten. Volgens haar worden klanten zo gedwongen indirect islamitische organisaties in stand te houden.

woensdag 17 februari 2010

Sheikh Sabir Abdul Hakim ( الشيخ صابر عبد الحكيم ) - Surah Tahaa 55 - 82

الشيخ صابر عبد الحكيم - الشيخ/ صابر عبد الحكم - منتديات صوت القرآن الحكيم
Suraah Tahaa vers 55 tot 82 door Sheikh Sabir Abdel Hakim ( Abdul Hakim )
English subs.

Sheikh Sabir Abdul Hakim ( الشيخ صابر عبد الحكيم ) - Surah Tahaa 55 - 82 English subs

Koran, Quran, engels, Sheikh, Abdel, Hakim, Abdul, Hakim, الشيخ صابر عبد الحكيم ,

dinsdag 16 februari 2010

Thaise man wordt moslim in Brunei

Bandar Seri Begawan - A Thai man got more out of a holiday in Brunei than most people would; he decided to convert to Islam on Sunday night. Bangkok-based Soothi Mingmant, more than 60 years old, now known as Salahuddin Abdullah Mingmant arrived in Brunei two weeks ago for the first time on a holiday and for a business trip.During an interview, The Brunei Times learnt that Salahuddinhad been in Brunei for only two weeks when he decided to embrace Islam.Salahuddin related that he decided to convert after he had seen the way Muslims in Brunei conducted their lives.

"They've been very nice to me and made me feel good. I see the people going to the mosque all the time and it has moved me so much that I decided to convert," he said. He added that he was very impressed with the cleanliness of the mosque grounds that he visited. He said that prior to becoming a Muslim he kept having dreams of converting. Asked what he knew about Islam, he said, "Just the basics, what everyone else knows."

Salahuddin will be in Brunei for another two to three weeks during which he will be completing his course with the Islamic Da'wah Centre. Salahuddin recited the syahadah declaring his iman (faith) in the Oneness of Allah (SWT) and the seal of the Prophethood of Muhammad (peace be upon him) in the presence of a religious officer from Islamic Da'wah Centre and two witnesses.

The ceremony concluded with the Dzikir Marhaban while the new convert was sprinkled with bunga rampai by friends. The ceremony was conducted at the home of Hj Abd Thani Mohammad in Kampung Perpindahan Bunut.-- Courtesy of The Brunei Times

Heb jij hierna nog een excuus? - Een broeder zonder armen die de Wudu' verricht!

Dankbaar; ben jij dat? Sta jij weleens stil bij het feit dat je overladen bent met gunsten van Allaah? Zie hier een broeder zonder armen die de Wudu' (kleine wassing) verricht en ga bij jezelf na of jij hierna nog een excuus hebt bij Allaah voor het veronachtzamen van de Wudu' of het gebed.

maandag 15 februari 2010

Sheikh Mohammed Al Arifi - " Grond te koop van de paradijs "

Sheikh Mohammed Al Arifi - "Every two hours someone converts to Islam in Germany"
Sheikh Muhammed Arifi - The true path to Paradise

Video made possible by www.al-yaqeen.com
"Listen to a story where priests (church) to sell the land to the church-goers paradise. There is a man of and he buys the land of hell .. Moreover, the noble sheikh about converts in Germany where every two hours a German converts to Islam in Germany

Masha Allah .. Listen to the beautiful words of Sheikh Mohammed Al Arifi

Sheikh Mohammed Al Arifi - " Elke twee uur bekeert er iemand in tot de islam in Duitsland "
Sheich Muhammed Arifi - De echte weg naar het Paradijs

Video mogelijk gemaakt door www.al-yaqeen.com
" Luister naar een verhaal waar priesters ( kerk ) grond gaan verkopen van de paradijs aan de kerkgangers. Er komt een man der aan en hij koopt de grond van de hel.. Verder heeft de edele sheikh het over bekeerlingen in Duitsland waar elke twee uur een Duitser bekeert tot de islam in Duitsland

Masha Allaah.. Luister naar de mooie woorden van sheikh Mohammed Al Arifi

الشيخ محمد العريفي -- "كل ساعتين شخص اعتنقوا الإسلام في ألمانيا"
الشيخ محمد العريفي -- والطريق الحقيقي إلى الجنة

الفيديو بفضل www.al - yaqeen.com
"استمع لقصة فيها الكهنة (الكنيسة) لبيع أراض للكنيسة رواد الجنة ، وهناك رجل وانه يشتري ارض الجحيم.. وعلاوة على ذلك ، والشيخ النبيل نحو يحول في ألمانيا حيث كل ساعتين أ الألمانية المتحولين إلى الإسلام في ألمانيا

ما شاء الله.. الاستماع إلى الكلمات الجميلة من الشيخ محمد العريفي

Daniel streich convert to islam

Daniel streich

DANIEL STREICH is a strong swiss politician. Before, he was a very strong and vocal anti-Islam, he even leaded the motion to ban the putting of minarates in mosques in Switzerland. In his effort to challenge Islam and Muslims with facts and evidences, he decided to study Islamic scriptures. In doing so, Alhamdulillahi, he discovers the truth therein and accepted Islam. Allahu Akbar, He is now leading a motion/team to build the most beautiful mosque is europe in switzerland, Insha Allah

Miracle Man Died In Sujood SubhanAllaaaah - Kematian Ajaib Dalam Sujud - توفي و هو ساجد

Miracle Man Died In Sujood SubhanAllaaaah - Kematian Ajaib Dalam Sujud - توفي و هو ساجد

Saheeh Bukharee, Volume 2, Book 13, Number 6:
Narrated Abu Huraira:

Allah's Apostle (peace be upon him) said, "Any person who takes a bath on Friday like the bath of Janaba and then goes for the prayer (in the first hour i.e. early), it is as if he had sacrificed a camel (in Allah's cause); and whoever goes in the second hour it is as if he had sacrificed a cow; and whoever goes in the third hour, then it is as if he had sacrificed a horned ram; and if one goes in the fourth hour, then it is as if he had sacrificed a hen; and whoever goes in the fifth hour then it is as if he had offered an egg. When the Imam comes out (i.e. starts delivering the Khutba), the angels present themselves to listen to the Khutba."

Saheeh Bukharee, Volume 2, Book 13, Number 51:
Narrated Abu Huraira:

The Prophet said, "When it is a Friday, the angels stand at the gate of the mosque and keep on writing the names of the persons coming to the mosque in succession according to their arrivals. The example of the one who enters the mosque in the earliest hour is that of one offering a camel (in sacrifice). The one coming next is like one offering a cow and then a ram and then a chicken and then an egg respectively. When the Imam comes out (for Jumua prayer) they (i.e. angels) fold their papers and listen to the Khutba."

zondag 14 februari 2010

Doe de groeten aan Sheich ibn baaz, een kort maar krachtig verhaal

Voor meer verhalen ga naar:
http://youthofislam.web-log.nl

"Wallahi, ik ben naar jou toe gesleept!"

Imam Ahmad Ibn Hanbal (rahmatullaah alayhi) reisde eens naar een land, hij ging naar een Masjid en maakte zich klaar om daar te slapen. De bewaker van de Masjid herkende hem niet en weerhield hem hiervan. Imam Ahmad zei: "Dan zal ik slapen en mijn voeten bij de muur van de Masjid plaatsen."

Hierop stond de bewaker op en sleepte de Imam weg van die plek!

Een (brood) bakker zag hem in deze staat, dus nodigde hij hem uit om in zijn huis te slapen. Toen Ahmed Ibn Hanbal het huis binnenging, merkte hij op dat de man het deeg zou kneden terwijl hij Istighfaar deed.

Dus Imam Ahmad vroeg:
وهل وجدت لإستغفارك ثمره

"Heb je de vruchten van Istighfaar al ervaren?"

De bakker antwoorde:

نعم ، والله ما دعوت دعوة إلا أُجيبت ، إلا دعوة واحدة

"Ja, bij Allaah, ik heb geen smeekbede verricht behalve dat het werd verhoord, afgezien van één smeekbede ..."
Imam Ahmad vroeg: "En wat is het?" De broodbakker zei: "Dat ik Ahmad bin Hanbal ontmoet".
De Imam zei toen:

أنا أحمد بن حنبل ، والله إني جُررت إليك جراً

"Ik ben Ahmad bin Hanbal! Wallahi, ik ben (letterlijk) naar jou toe gesleept!"

Werkelijke handicap is geen fysieke handicap..! - Een 60-jarige Turkse broeder bidt op één been!

Velen van ons raken, ondanks onze kracht, al vermoeid als de Imaam het gebed 5 minuten langer maakt dan we gewoonlijk gewend zijn. Sterker nog, sommigen verlaten de moskeeën waarvan bekend is dat de Taraweeh gebeden daar te lang duren! Zie dit fragment van een 60-jarige Turkse broeder die vanwege zijn beenamputatie het hele Taraweeh-gebed slechts op één been bidt, tot Salaat al-Fajr, zonder enige vermoeidheid. Terwijl de rest van de mensen om hem heen rust nemen

vrijdag 12 februari 2010

Soukaina (8) vermoord door haar vader

Door een geweldsincident in Baexem (Limburg) is in de nacht van donderdag op vrijdag de 8-jarig Soukaina om het leven gekomen.


Haar 10-jarige broertje is met zware verwondingen naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht.
Dat maakte de politie vrijdag bekend. De vader van de kinderen is gearresteerd. Het drama speelde zich af in een woning aan de Genroyhof in het Limburgse kerkdorp nabij Roermond.

De vader meldde zichzelf donderdagavond rond elf uur op het politiebureau met de mededeling dat er 'iets ergs' was gebeurd. Een politie-surveillance ging naar het adres toe en vond daar het dode meisje en de zwaargewonde jongen. Er was verder niemand in het huis aanwezig.

De toestand van de 10-jarige jongen is ernstig maar hij is volgens de politie buiten levensgevaar.
De ouders van de kinderen zouden sinds korte tijd uit elkaar zijn. Volgens buurtbewoners had de vrouw de woning enige tijd geleden verlaten. De man zou sindsdien in een depressie zijn beland.

Telegraaf.nl

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un (انّا للہ و انّا الیہ راجعون)


 

donderdag 11 februari 2010

Het oordeel over Valentijn deel 1 - Sheikh Mohamed Hussein Ya'qob

Het oordeel over Valentijn deel 1 - Sheikh Mohamed Hussein Ya'qob

woensdag 10 februari 2010

Speech ambassadeur Israël verstoord - Muslims Disrupting Israeli Ambassadors' Speech

Disrupting Israeli Ambassadors' Speech

Two high ranking Israeli officials were heckled during speeches at universities on opposite sides of the world on Monday and Tuesday.

At the University of California at Irvine (UCI) campus on Monday night, 12 people were arrested after disrupting a speech by Israels Ambassador to the United States, Michael Oren. On Tuesday, Deputy Foreign Minister Daniel Ayalons speech at Oxford University in London was disrupted when protesters yelled at Ayalon during his speech and waved a Palestinian flag

Mijn Dochtertje..Gedraag je goed! HD - Sheikh Mohamed Hussein Yaqob

Mijn Dochtertje..Gedraag je goed! HD - Sheikh Mohamed Hussein Yaqob
NL Ondertiteld

dinsdag 9 februari 2010

Al-Hijaab [HD] NL Ondertiteld

De Hijaab is een daad van gehoorzaamheid aan Allah (Soebhane wa Ta'ale) en aan Zijn Profeet Mohammed (Sallalaho alaihi wa Sallem). Allah (Soebhane wa Ta'ale) zegt hierover in de heilige Qoran

Surah Al-Ahzaab, 36: “En het betaamt de gelovige man of vrouw niet, wanneer Allah en Zijn Boodschapper over een zaak hebben beslist, dat er voor hen een keuze zou zijn in de zaak. En wie Allah en Zijn Boodschapper niet gehoorzaamt, is zeker klaarblijkelijk afgedwaald.”

Surah An-Nisa, 65: “Maar neen, bij uw Rabb, zij zullen geen gelovigen zijn, voordat zij u Profeet tot rechter maken over al hun geschillen en in hun hart geen aarzeling vinden aangaande hetgeen gij oordeelt en zij zich geheel en al onderwerpen.”

Allah (Soebhane wa Ta'ale) heeft inderdaad het dragen van de Hijaab aan de vrouwen verplicht gesteld. Hij zegt hierover:

Surah An-Noer, 31: “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen…..”

maandag 8 februari 2010

Het is te koud om te bidden!


Salaam alaikoem warahmatoellah

Is het te warm? of is het te koud voor het gebed?
Waarom verrichten wij het gebed niet? Waarom gebruiken wij smoesjes als geen tijd, geen motivatie.
Waarom kunnen onze broeders wel in alle omstandigheden bidden en wij in Europa niet?
Allah heeft ons de moslims in Europa, de mogelijkheid gegeven om te kunnen bidden. Denk daarbij als de moskeeen en warm water en tijd. Allah heeft de moslims gezondheid gegeven en heeft ons welvaart gegeven. Wij zijn Allah niet dankbaar en bidden dus niet! Vergeet niet dat Allah rechtvaardig is en jouw hierover zal straffen. Broeder begin je gebed voordat het te laat is.

Wa alaikoem wa salaam warah matoellahi wa barakkaatoeh...

Sheikh Mohammed Hassan - Allah leidt wie Hij wilt الشيخ محمد حسان

Video afkomstig van Al Yaqeen ( www.al-yaqeen.com )

Een mooi verhaal over een rijke Amerikaanse man die moslim wordt. Hij is de wereldse leven meer dan zat. Hij bezit alle rijkdom en is op elke plaats in de wereld geweest. Hij is nog steeds niet gelukkig. Totdat hij moslim is geworden en hij voelde alle rust en alle geluk naar boven komen.

VIDEO ( lezing ) vertaald in het NEDERLANDS

Met dank aan www.al-yaqeen.

zondag 7 februari 2010

Two sisters convert to islam - Deux jeunes filles se convertir à l'islam

Deux jeunes filles se convertir à l'islam
Two sisters convert to islam
Dvije Meksikanke prelaze na islam
Twee mexicaanse meisjes bekeren zich tot de islam
Two Mexican girls converted to Islam
فتاتين المكسيكي اعتنق الاسلام.
Iki Meksikalı kız İslam'ı.
Dos niñas de México se convirtió al Islam.

Message to mankind from the Qur'an (emotional recitation)

Shaykh Mahir al-Muayqali reciting from Surat al-A'raf verses 35-36 (from the year 1425) with added footage from Mecka the day of Eid al-Fitr 1428. Courtesy of www.haramainrecordings.com

zaterdag 6 februari 2010

Bekeerde "islamofoob" wil vijfde moskee bouwen in Zwitserland

De zwitserse politicus Daniel Streich, die berucht was vanwege zijn campagne tegen minaretten en moskeeën, is tot de Islam bekeerd. Hij was een belangrijke lid van de SVP, de Zwiterse Volkspartij, en de eerste die een campagne begon tegen de bouw van moskee minaretten en wilde de moskeeën in Zwitserland sluiten. De verklaring over zijn bekering heeft tot grote oproer gezorgd in de Zwitserse politiek. Hij wil de 5e moskee in Zwitserland bouwen als boetedoening voor zijn eerdere hetze tegen de Islam.


Bekering
Daniel Streich haalt de verbazing van Politiek Zwitserland op zijn schouders door het feit dat hij hiervan spijt betuigd en zich zelfs bekeert tot de Islam. Dit wekt de verbazing omdat Streich er alles aan deed om de Islamfobie te verspreiden, tot in de verste hoeken van Zwitserland.

Streich verklaard, dat hij de Islam bestudeerde, zodat hij sterk op het strijdtoneel kon treden, in zijn gevecht tegen de Islam. Het bracht hem uiteindelijk echter dichter bij de Islam waardoor het zijn hart won.Inmiddels heeft hij grote spijt van zijn daden, die er toe hebben geleid dat het verbod van minaretten op moskeeën de juridische status heeft gekregen. Om met zichzelf en God in het reine te komen wil hij nu echter een extra moskee bouwen in Zwitserland, die de mooiste van Europa moet worden. In tegenstelling tot zijn eerdere campagne, wil hij nu werken aan religieuze verdraagzaamheid en een vreedzame samenwerking.

Abdul Majeed Aldai, de voorzitter van OPI, een organisatie die werkt voor het welzijn van moslims, zegt dat de Europeanen meer willen weten over de islam. Sommigen van hen doen dit om meer te willen weten over de relatie tussen islam en terrorisme; Zo ook was het met Streich.Tijdens zijn verdieping, bestudeerde hij de Heilige Koran en kreeg steeds meer inzicht in de islam.Hij wilde hard zijn tegen de islam, maar het uiteindelijke resultaat was anders zegt Aldai verder.



Landelijke stemming
De kwestie van het verbod op minaretten kreeg door een landelijke stemming, de juridische status. Het was namelijk een meerderheid( 57,5%), die voor het verbod was. 42,5% was tegen. In eerste oogopslag, is dit een groot aantal dat voor het wetsvoorstel koos. Als je echter in ogenschouw neemt dat maar 6% van de bevolking in Zwitserland Moslim is, zou er ook kunnen worden geconcludeerd dat er een hoop Zwitsers zijn die voor deze kleine groep zijn opgekomen.Er zijn namelijk genoeg mensen die gedacht zullen hebben, dit heeft niks met mij te maken dus ik blijf(spreekwoordelijk) lekker thuis.

Populair Politicus
Streich was een belangrijk lid van de Zwitserse Volkspartij (SVP). Hij speelde altijd een prominente rol in het maken van het partij beleid. Zijn beweging tegen de minaretten was er vooral op gericht om politieke aandacht en interesse te winnen.Hij zet nu echter een punt achter zijn politieke werkzaamheden voor het SVP. Verder geeft hij aan dat hij een christelijke opvoeding genoot en vaak de kerk bezocht, maar dat hij daarin de waarheid niet kon vinden die hij nu wel heeft gevonden.



Streich een gevaar?
Door zijn militaire verleden, zeggen de Zwitserse militaire autoriteiten, dat zij bang zijn dat Streich, die ooit een militaire instructeur was, leger geheimen zou kunnen onthullen aan de moslims.Het lid van de Raad, van de Nationale SVP, zegt dat Streich als voormalig militaire instructeur een gevaar vormt. Zo lijkt de strijd begonnen om de ooit populaire militair en later politicus, monddood te maken. Streich kreeg bijval vanuit Nederland door bijvoorbeeld de politicus Geert Wilders, die graag het verbod in Nederland ook zou willen doorvoeren. Maar of Wilders ook trots is op deze keuze valt te betwijfelen..

INFONU.NL.

deel 1 abu Qudama´s verhaal - Bilal Assad - nl dutch

subhanAllah, wat een mooie verhaal van een jongen die overtuigd was van het de belofte van Alllah en een generaal die de islamitische landen had verdedigd.
Abu Qudama is de opa van de grote geleerde ibn Qudamah.

Er wordt gezegd dat degenen die wonderen meemaken, zijn degenen die op jihad zijn, want die zijn op dat moment het dichtst bij Allah. Zij zijn degenen die zich niet veilig voelen, zodat de andere moslims veilig kunnen voelen. Zij zijn degenen die pijn voelen zodat andere moslims dat niet zullen voelen. Zij zijn degenen die gehaat worden omwille van hun geloof. Zij zijn degenen die iets aan Allah geven, wat niemand anders durft te geven en dat is de ziel. Zij zijn degenen die werkelijk overtuigd zijn van het hiernamaals en die niet twijfelen. Zij zijn degenen die gehoor gaven aan Allah toen Hij zei: "En waarom strijdt u niet voor de zaak van Allah en voor de onderdrukten -- mannen, vrouwen en kinderen - die zeggen: "Onze Heer, neem ons uit deze stad waarvan de bewoners onderdrukkers zijn en schenk ons een beschermer en een helper uwerzijds." (Quran, hoofdstuk 4 Annisa, vers 75)

Sufyan Ath-Thawri overleverde van Al-A`mash, van Abu Thubyan, dat Ibn `Abbas(een metgezel van de profeet vzmh die veel kennis had van de koran) zei:
"Niets in het paradijs is hetzelfde als wat dan ook in deze wereld, behalve de naam."
In een andere overlevering: "Alleen de namen van wat er in deze leven is en wat er in het paradijs is, is hetzelfde."

Dus als we "fruit" of "vrouw" van het paradijs horen, moeten we niet denken aan de fruit of vrouwen van de aarde, want het enige wat ze gemeen hebben is de naam.
Alles in het paradijs is veel en veel beter dan deze wereld

Abu Hoeraira vertelde dat de boodschapper van Allah (vzmh) zei:
Allah zei: "Ik heb (in het Paradijs) voor Mijn goede dienaren voorbereid,
wat geen oog heeft gezien,
wat geen oor heeft gehoord
en wat geen mensenhart heeft waargenomen

vrijdag 5 februari 2010

Anti moskee en minaret-politicus bekeert tot Islam

De zwitserse politicus Daniel Streich, die berucht was vanwege zijn campagne tegen minaretten €en moskeeën, is tot de Islam bekeerd. Hij was een belangrijke lid van de SVP, de Zwiterse Volkspartij, en de eerste die een campagne begon tegen de bouw van moskee minaretten en wilde de moskeeën in Zwitserland sluiten. De verklaring over zijn bekering heeft tot grote oproer gezorgd in de Zwitserse politiek. Hij wil de 5e moskee in Zwitserland bouwen als boetedoening voor zijn eerdere hetze tegen de Islam.

Bron: The Nation.

Kom tot het gebed - Deel 1

Abdul-Jabbar van de Ven bespreekt in deze (Nederlandstalige) lezing de enorme zonde van het niet verrichten van de verplichte gebeden, en gaat in op enkele argumenten die mensen aanhalen wanneer ze niet bidden.

donderdag 4 februari 2010

Simon and Fourcade Martin bekeren zich tot de islam ( FRANCE )

Le joueur de curling Thomas Dufour n'a aucun lien de parenté avec le surfeur Sylvain Dufour, pas plus que les deux Chamoniards de l'équipe de France de curling, Henri-Jan Ducroz et Richard Ducroz.

A l'inverse du biathlète Martin Fourcade et de son frère Simon, converti à l'islam, ou des surfeurs Xavier et Paul-Henri De Le Rue.

Raphaël Mathieu, originaire de Chamonix comme les Ducroz, dont il est partenaire en équipe de France de curling, vit depuis trois ans à Montréal et demandera la nationalité canadienne après Vancouver.

Vertaald Nederlands:

De krultang Thomas Dufour heeft geen relatie met surfer Sylvain Dufour, niet meer dan twee Chamonix team curling Frankrijk, Henri-Jan Ducroz en Richard Ducroz.

In tegenstelling tot de biatlete Fourcade Martin en zijn broer Simon, die bekeerd zijn tot de islam, of de surfers Xavier en Paul-Henri De Le Rue.

Raphaël Mathieu, een inwoner van Chamonix als Ducroz, is hij een partner in curling team Frankrijk, heeft geleefd voor drie jaar in Montreal en vroeg de Canadese nationaliteit na Vancouver

AFP

الاذان وحظر بناء المأذن في سويسرا - Banning minarets in Switzerland

verbod op de bouw van minaretten in Zwitserland
banning the construction of minarets in Switzerland
kieltämällä rakentamisen minareetteja Sveitsissä
interdisant la construction de minarets en Suisse
Verbot der den Bau von Minaretten in der Schweiz
İsviçre'de minare inşaatı yasaklayan
la prohibición de la construcción de minaretes en Suiza
ו האוסר על הקמת צריחי מסגדים בשוויץ

Islamic Call to Prayer

Azan - The Call For Prayers
In The Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Azan is the first call to prayer. The Azan is uttered in a loud, albeit sweet melodious, voice to announce to the faithful that it is time for the Obligatory Prayer and to invite them to offer the prayers. Those who perform Azan are known as 'Muezzin.' The honour of being the first Muezzin goes to Hazrat Bilal, a black slave who converted to Islam. He had a very sweet, resonant and musical voice. He was appointed as Muezzin by the Prophet of Islam. The appointment of a black slave as the first person to call Muslims for prayers, shows that in Islam all human beings are treated as equals. Rich or poor, black or white, short or tall - all are equal in the eyes of Allah. It is the piety of each individual that makes the difference.

Azan is recited in a loud voice by the Muezzin facing the direction of the Ka'ba in the following words, which are said in the order mentioned:


"Allahu Akbar" - recited FOUR times.

Meaning, "Allah is Most Great."(four times)

"Ash-hadu an la ilaha ill-Allah" - recited TWO times.

Meaning, "I bear witness that there is none worthy of being worshipped except Allah."(twice)

"Ash-hadu anna Muhammad-ar-Rasoolullah" - recited TWO times.

Meaning, "I bear witness that Muhammad is the Apostle of Allah."(recited twice)

"Hayya 'alas-Salah" - recited TWO times.

Meaning, "Come to prayer."(turning the face alone to the right and saying it twice)

"Hayya 'alal-falah" - recited TWO times.

Meaning, "Come to Success."(turning the face alone to the left and saying it twice)

"Allahu Akbar" - recited TWO times.

Meaning, "Allah is Most Great" (face back to front and saying it two times).

Morning (Fajr) Prayers

The following phrase is added after "Hayya 'alal-falah" in the Azan of the early morning prayers:

"As-salatu khairum minannaum" - recited Two times.

Meaning, "Prayer is better than sleep" (recited two times).

ALLAH IS THE GREATEST

woensdag 3 februari 2010

Een vaderlijk advies aan een chronisch zieke man! - Shaykh Saalih as-Suhaymi

Een vaderlijk advies van Shaykh Saalih ibn Sa'd as-Suhaymi - hafidahullaah - aan een chronisch zieke man die het moeilijk heeft met zijn ziekte. De Moslims die zich in dezelfde situatie bevinden hebben hier hopelijk troost mee.

Oproep tot gebed met luidsprekers toegestaan in Duitse stad

BERLIJN, February 2, 2010 (AFP) - Een stad in Duitsland kan de oproep tot gebed via luidspreker




De Duitse stad Rendsburg (noord) heeft gemachtigd de oproep tot gebed van de muezzin gestart door luidspreker vanaf de minaret van de moskee, ondanks protesten van een deel van de mensen, zei dinsdag de sociaal-democratische burgemeester, Andreas Breitner. Er zijn geen wettelijke gronden voor een mogelijk verbod, zei de burgemeester gesproken had de oproep tot gebed buiten de moskee.

Het project bepleit door de islamitische Center, waar de moskee beheert had uitgelokt sterke protesten van een aantal van de mensen die naar voren gebrachte het geluid veroorzaakt door deze oproep vijf keer per dag naar de gelovigen moslims uit te nodigen om te bidden. Een verzoekschrift geïnitieerd door de groep "geen publieke oproep tot het gebed" had 800 handtekeningen verzameld.

Maar volgens de burgemeester, een studie van mogelijke geluidsoverlast heeft aangetoond dat dit beroep buiten niet zou 40 decibel, dat is het niveau van een radio-of kreten van vogels dan, zei hij.
"De kleur van de huid, afkomst, geslacht of verschillende godsdiensten geen rol spelen (in dergelijke besluiten). En het is als deze," betoogde de burgemeester.

De moskee in de stad van meer dan 28.000 inwoners, ligt 100 km van Hamburg, is de grootste in de regio van Sleeswijk-Holstein, met twee minaretten 26 m hoog. Het werd ingehuldigd in het najaar van 2009.

Bekeerlingen zeggen dat de islam hun leven verrijkt

Meer dan 500 mensen woonden op zondagavond in de grote Omar Al Farouk Moskee in Utrecht de 3e Nederlandse Jaarlijkse Dag van Terugkeer bij. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Ontdek Islam en het Landelijk Platform voor Nieuwe Moslims (LPNM).

Waleed Duisters, voorzitter van het LPNM vertelde dat in 2007 vrijgegeven cijfers aantoonden dat er 12.000 Nederlandse bekeerlingen tot de islam waren, maar voegde eraan toe dat er "waarschijnlijk nog veel meer zijn." Hij legde uit dat het heel moeilijk is om een exact aantal voor Nederlandse bekeerlingen tot de islam te noemen, omdat in er in Nederland geen registratie van mensen plaatsvindt op grond van godsdienst. "We hebben veel nieuwe bekeerlingen tot de islam zodat het doel van deze conferentie is te proberen hen te helpen om hun weg te vinden, zowel in de islamitische samenleving als in de Nederlandse samenleving," zei Duisters die zich zelf tien jaar geleden tot de islam bekeerde.

Hij merkte op dat nieuwe bekeerlingen soms geconfronteerd worden met problemen zoals families die er bang van zijn. Ook weet de moslimgemeenschap soms niet hoe met bekeerlingen om te gaan.
"In de Nederlandse samenleving zijn er mensen die sceptisch zijn over de islam. Soms hebben we gevallen van nieuwe bekeerlingen die geconfronteerd worden met grote problemen binnen hun familie. Wij willen hen helpen om een leven te leiden zonder problemen ," zegt Duisters.

De grote vergadering van Nederlandse bekeerlingen tot de islam en moslims uit Turkije, de Arabische wereld en Suriname luisterde naar lezingen door gerenommeerde internationale sprekers zoals Hoessein Ye uit Maleisië en Pierre Vogel uit Duitsland, gecombineerd met die van jonge Nederlandse sprekers als Ali al Khattab en Elsa van de Loo, die de Nederlandse jeugdvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties is.

Zeven Nederlanders waaronder drie vrouwen bekeerden zich tijdens de conferentie op zondag tot de islam.
Duisters zei: "De islam verrijkt mijn leven. Ik heb een stabiel leven. Ik weet wat ik aan mijn kinderen moet leren om een goed moslim, maar ook een goed Nederlands burger te zijn.”

Hij merkte op dat het aantal moslims in Europa groeit. Meer mensen bekeren zich tot de islam omdat mensen veel over de islam horen, zodat ze er meer over willen weten en beginnen met het lezen van de Koran en de Hadith.

Maar hij verwijt moslims ook niet genoeg te doen om de islam te verklaren. "De moslims in Nederland hadden veel gelegenheid om een goed beeld te scheppen, maar meestal faalden zij daarin," klaagde hij.

"Er is ook nog het probleem dat moslims niet geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving,” zei hij. "We moeten leven als moslims in Nederland maar ook binnen de Nederlandse samenleving. Als we dat niet doen zullen we een vreemde groep blijven. Wij adviseren moslims om betrokken te raken bij de Nederlandse samenleving,” zei hij.

Marck Reuvers, verantwoordelijk voor de pers op de conferentie en zelf journalist, zei "Dit is een heel bijzondere dag. Het is de zogeheten bekeerlingendag in Nederland. Het doel van de bijeenkomst is om aan te tonen dat de Nederlandse bekeerlingen tot de islam ook onderdeel vormen van de grotere Ummah." Reuvers, die zich in 2007 tot de islam bekeerde, vervolgde: "Ik was op zoek naar iets dat mijn leven meer zin gaf. Na het aanvaarden van de islam heb ik een doel in het leven. Ik voel me echt gelukkig en comfortabel."

Abdel Krim bekeerde zich in 2008 tot de islam. Hij bereidt zich voor om maatschappelijk werker te worden. 'Ik had behoefte aan God in mijn leven. Ik houd van de verhalen over Abraham, Mozes en Jezus, maar ik hield niet van de plaatjes in de kerk met een witte God,” zei hij.

'Maar ik hield veel van Jezus en ik hield veel van Mozes en ik vond hen in de islam. De regels zijn veel zuiverder. Er is geen racisme in de islam," vertelde de jonge, gebaarde Nederlandse moslim.

Hij zei dat men veel uit te leggen heeft in de Nederlandse gemeenschap na de bekering tot de islam. "Je houdt op met drinken, houdt op met roken, houdt op met mensen achter hun rug om te bespreken. Dus mensen in de buurt vragen waarom je niet drinkt, waarom je een baard hebt."

Marleen van der Putten, ook een journalist die werkt voor een Nederlandse islamitische omroep (NIO) vertelde een vreemd verhaal over haar bekering. Ze bekeerde zich zes jaar geleden tot de islam. Van der Putten vertelde dat zij op een dag een paar onplezierige dingen tegen een moslim zei. Later zei ze tegen zichzelf: ‘Waarom zei ik deze slechte dingen over de islam terwijl ik er niets van af weet?’ Ze ging naar een winkel en kocht een paar islamitische boeken, las en las en bekeerde zich toen geleidelijk aan. Ze zei dat moslims moeten praten met de mensen, en praten met de buren om de islam uit te leggen en dat er meer interactie moet komen.

Elsa van de Loo, Nederlands jeugdvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, vertelde dat ze zich anderhalf jaar geleden bekeerde tot de islam. Haar vader is Nederlander en haar moeder afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. “Ik werd opgevoed als katholiek, maar beoefende geen godsdienst,” zei ze.

De jonge Nederlandse bekeerlinge zei dat ze begon met het lezen van de Koran in het Nederlands. "In het begin was het voor mij moeilijk te begrijpen en ik kende niet veel moslims die het mij konden verklaren. Op een dag ontmoette ik toen een moslim meisje uit Marokko dat begon mij de Koran en de islam uit te leggen,” zei ze. “Het antwoord op veel zaken waar ik naar op zoek was vond ik in de islam. Ik voel me heel goed .. islam gaf me rust. In het verleden was ik onrustig - ik wist niet wat ik in het leven deed, waar ik naar toe ging. Nu heb ik de antwoorden.”

Ze zei dat ze nooit problemen ondervond met de Nederlandse regering voor het dragen van de hijab, maar dat sommige critici vroegen hoe je Nederland kan vertegenwoordigen in de VN als je de hijab draagt. "Ik vertel ze dat mijn werk los staat van mijn religie. In mijn werk vertegenwoordig ik iedereen in Nederland en wat ik geloof mag geen verschil maken. Ik werd verkozen in mijn positie," zegt Elsa van de Loo.

.

dinsdag 2 februari 2010

11 Nederlanders worden moslim tijdens bekeerlingendag!

Onder de 1100 bezoekers van de derde Nationale Bekeerlingendag bevonden zich vanzelfsprekend ook de nodige mensen die zelf de stap hebben genomen om de islam te omarmen. Gedurende de dag, waarop verschillende lezingen werden gegeven, spraken elf van de bezoekers de geloofsbelijdenis uit en werden derhalve moslim. Nioweb sprak met twee bezoekers die reeds moslim waren voor hun komst naar de Bekeerlingendag en een jongeman die moslim werd tijdens het evenement. Wat waren hun beweegredenen om de stap naar de islam te maken?


Ik had een heel vertekend beeld van de islam. De denkbeelden van Wilders stonden dichtbij mijn denkwijze.´´ Thijs vertelt met een glimlach op het gelaat over zijn pre-islamitische link met de PVV-voorman. ,,Ik ben christelijk opgevoed. Nadat ik me ging verdiepen in het christendom als religie, kwam ik tot de conclusie dat er dingen gezegd werden waar ik mij niet in kon vinden, er klopte “iets” niet. Bij de islam was dit absoluut wel het geval. De stap om mij te bekeren was voor mijn gevoel een hele grote stap, dat is de reden dat ik het uitgesteld heb. Toen brak het moment aan: mijn ouders gingen naar Denemarken. Ik kwam later achter hen aan. Nog nooit had ik zo’n lange tocht met de auto moeten maken. Toen dacht ik van: ‘stel je voor als ik nu overlijd, tijdens deze trip, wat dan?’ Dat was voor mij het moment! Voordat ik naar Denemarken ging sloeg ik bepakt en wel linksaf richting de moskee en sprak de geloofsbelijdenis uit. Later heb ik Wilders nog een mail gestuurd om hem te bedanken voor het feit dat hij mij via een grote omweg kennis heeft laten maken met mijn huidige religie. Ik heb echter nooit een reactie teruggehad.”

Senna is afkomstig uit een streng gereformeerd dorp. In haar geboorteplaats was zij als gesluierde vrouw een vreemde eend in de bijt. Nu zij verhuisd is naar de grote stad is zij in ieder geval af van dit predicaat. ,,In mijn jeugdjaren kreeg ik een islamitische vriend. Ik moest op dat moment nog weinig tot niks van religie hebben. Naarmate je ouder wordt ga je toch echt op zoek naar diepgang in je leven. De meest essentiële levensvraag die je jezelf kunt stellen is: ‘waarom leef ik?’ Hier had ik geen antwoord op. Mijn vriendje was nauwelijks praktiserend en was zeker niet van onbesproken gedrag. Als een gevolg van zijn gedrag kreeg ik zelfs een lichte afkeer van de islam. Uiteindelijk ging ik me toch steeds meer verdiepen in de islam, waarschijnlijk uit die drang naar zingeving. Ik begon me op zijn zeventiende islamitisch te kleden en al was het dertig graden buiten, ik droeg toch enigszins bedekkende kleding. Het gevoel dat ik kreeg van mijn hernieuwde levenswijze was een vorm van totale innerlijke rust. Uiteindelijk heb ik op mijn negentiende definitief de stap genomen. De mooiste dag in mijn leven.”

Amien, zoals de jongeman met Surinaamse wortels nu door het leven gaat, was nog geen Amien bij het binnentreden van de moskee tijdens de Bekeerlingendag. Maar aan het eind van de dag mocht hij zich dus officieel moslim noemen. ,,Ik geloofde al een geruime tijd in de islam als de waarheid. De eenheid van God en Mohammed als zijn boodschapper, dat trok me gewoon altijd al aan. Mijn islamitische vrienden hebben me kennis laten maken met de religie als zijnde de religie van saamhorigheid. Dat ik hier nu zou zitten als moslim had ik nooit durven dromen, maar ik voel me in een woord geweldig. Het voelt als een soort van wedergeboorte en voel totale rust. Prachtig.”

Moskee Omar al Farouk in Utrecht was het toneel van de bekeerlingendag afgelopen zondag, georganiseerd door Ontdekislam en het LPNM. Het aankaarten van de positie van de bekeerlingen in de Nederlands islamitische gemeenschap was het hoofddoel van het evenement.

Mede georganiseerd door http://www.ontdekislam.nl/

الشيخ محمود المصري يبكي - Sheikh Mahmoud Al-Masri is crying

دعاء للشيخ محمود المصري وهو يبكي في وسط الدعاء من الخشية الله على قناة الناس في برنامج فضفضة
Sheikh Mahmoud Al Masry huilt na een emotionele video over profeet Mohammed vrede zij met hem.
Wat zou je zeggen als je profeet Mohammed vrede zij met hem zou tegenkomen ? Wat zou je hem geven ? Wat zou je zeggen als de profeet jouw redder in nood is bij de dag des oordeels

دعاء للشيخ محمود المصري وهو يبكي في وسط الدعاء من الخشية الله على قناة الناس في برنامج فضفضة
الشيخ محمود المصري البكاء بعد شريط فيديو يتضمن لالعاطفي عن النبي محمد صلي الله عليه وسلم.
لن أقول لكم ما إذا كان النبي محمد صلي الله عليه وسلم أن يأتي؟ ما من شأنه أن يعطيه لك؟ لن أقول لكم ما إذا كان النبي هو لانقاذ يوم الحساب

Sheikh Mahmoud Al Masry crying after an emotional video about Prophet Muhammad peace be upon him.
What would you say if your prophet Mohammed peace be upon him to come? What would you give him? What would you say if your prophet is to rescue the day of reckoning

maandag 1 februari 2010

Valentijnsdag in de Islam.......Subhan'allah!!

'Er is niets dat een hart gelukkig zal maken, behalve Allah wa ta3ala.'

Jij die Broodje donur eet ?‏

بِسْمِ اللّهالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Zie hieronder een link voor diegene die wel een eens vlugge hap neemt buiten de deur.

http://player.omroep.nl/?aflID=10553553

Veel kijkplezier

Sami Yusuf My Only Wish

New Album Without You